Paistettua kuhaa, sipulikastiketta ja mummonkurkut 30.10.2001

Kokkina Petri Kolmonen

Paistettua kuhaa ja sipulikastiketta

kuhafileetä
öljyä tai voita
suolaa

Paista miedolla lämmöllä ja mausta suolalla.

Sipulikastike kalalle

2-3 sipulia öljyä tai voita
2 tl vehnäjauhoja
2 dl kalalientä
1 dl ruoanvalmistuskermaa
suolaa ja mustapippuria

1. Hienonna sipuli ja kuullota se pannulla.
2. Lisää jauhot pannulle ja kaada nesteet perään.
3. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
4. Hauduta 5 minuuttia.

Mummonkurkut

4 dl kurkkuviipaleita
1 dl tillisulppua

liemi:

1 dl sokeria
1 dl etikkaa
1 dl vettä

1. Sekoita liemiainekset keskenään ja anna jäähtyä jääkaapissa 2 tuntia.
2. Laita kurkkuviipaleet kulhoon (viipaloi kurkku juustohöylällä).
3. Kaada liemi päälle ja sekoita tilli joukkoon.
4. Voit tarjota kurkut heti.

Lue myös:

    Uusimmat