Mainos

Painostaako kesä vetämään kännit?

Onko mitään alkoholitonta?

Suomen kesän juomakulttuuri sai lukijat ottamaan kantaa MTV3 Uutisten Facebook-sivulla.

Aikaisemmassa artikkelissa Alkon tuoteviestintäpäällikkö Taina Vilkuna mainitsi, että esimerkiksi kuohuviinistä on tullut tervetuliaisjuoman lisäksi myös ruokajuoma kesän juhliin.

Osa kirjoittajista oli sitä mieltä, että oma alkoholinkäyttö on riippuvainen omista päätöksistä. Kulttuurissa nähtiin kuitenkin myös parantamisen varaa.

– Kukaan ei tosiaan pakota juomaan, mutta joskus painostetaan kyllä ja kaikilla ihmisillä ei valitettavasti ole selkärankaa kieltäytyä vaikka haluaisi. Fiksuissa juhlissa on tarjolla myös alkoholittomat vaihtoehdot, siis muillekin kuin lapsille ja kuskeille, eikä pitäisi olla mikään häpeä valita halutessaan sitä holitonta juomaa, kirjoitti Riina Kelkka.

Ongelmaan on tarttunut myös Panimo- ja virvoitusjuomateollisuusliitto, jonka Kohtuullisesti.fi-kampanjasivulla annetaan vihjeitä tervehenkisempien juhlien järjestämiseen.

"Kohtuullisesti nautiskelevat seuramiehet tai -naiset eivät jankkaa samaa tarinaa viidettä kertaa, oksenna selkääsi tai riko perintövaasiasi syyntakeettoman kännin nojalla", sivustolla todetaan.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.