Mainos

Paikanninpalvelu GSM-operaattorimarkkinoille

Keski-Suomen Puhelin -konserniin kuuluva Yomi Media Oy toteuttaa maailmanlaajuisille gsm-operaattorimarkkinoille suunnatun paikannuspalvelimen, Yomi Media kertoo tiedotteessaan. Paikannuspalvelin perustuu yhteistyössä Radiolinjan kanssa kehitettyyn gsm-matkapuhelinten paikannusjärjestelmään. Paikannuspalvelimen avulla operaattori saa tiedon puhelimen käyttäjän sijainnista, mutta käyttäjän vain niin halutessa. Tämä tieto voidaan välittää edelleen mille tahansa palvelulle tai sovellukselle. Paikannuspalvelimen avulla toteutetuilla palveluilla voi gsm-käyttäjä esimerkiksi kysyä itseään lähimpänä olevaa huoltoasemaa, ravintolaa tai muuta vastaavaa palvelua. Käyttäjän paikkatietoa voidaan hyödyntää myös muun muassa asiakaspalvelussa tai markkinoinnissa, Yomi Media kertoo.

Benefonin uusin tukee


Benefonin uusi kaksitaajuinen GSM-puhelin, joka esitellään Geneven Telecom-näyttelyssä runsaan viikon kuluttua, tukee Radiolinjan tänään Helsingissä julkistamaa uutta verkkopaikannusjärjestelmää, Benefon kertoo tiedotteessaan. Radiolinjan nyt esittelemä uusi verkkopaikannustekniikka täydentää hyvin GPS-pohjaista satelliittipaikannusta, joka on sisäänrakennettuna joissakin Benefonilta ensi vuonna markkinoille tulevissa uusissa GSM- puhelimissa.
(MTV3)

Ajatus siitä, että henkilöiden, autojen ja tavaroiden liikkumista voidaan seurata kännykän avulla ei ole pelkästään houkutteleva. Kuuntele lisää Anneli Salmivaaran Seitsemän uutisten jutusta. (1:48)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.