Mainos

Paikallisuus säilyy kuntaliitosten jälkeenkin

Vuoden vaihtuessa astui voimaan ennätysmäärä kuntaliitoksia. Niitä toteutui 32 kappaletta, joissa oli mukana liki sata kuntaa.

Yksi uusi kunta on noin 30 000:n asukkaan Raaseporin kaupunki, joka syntyi, kun Tammisaari, Karjaa ja Pohja yhdistivät voimansa. Kaupunginjohtaja Mårten Johansson kertoo, että liitosta valmisteltiin parin vuoden ajan ja monta asiaa piti ottaa huomioon.

- Kuntaliitosta ei saada aikaiseksi jos ei ole yhteistä tahtoa. Yhteinen tahto ja näkymys mitä halutaan saavuttaa on a ja o. Talouskysymykset ovat etusijalla ja se miten organisoidaan tämmöinen muutos. Täytyy olla ryhmä joka sitä tekee. Täytyy olla sihteeri joka rupeaa hallinnoimaan ja järjestämään näitä asioita ja laaja johtoryhmä joka valmistelee.

Vuodenvaihteen kuntaliitosten seurauksena kuntien määrä Suomessa väheni melkein seitsemälläkymmenellä. Raaseporin kaupunginjohtaja uskoo, että paikallisuus pysyy edelleen vahvana, vaikka kolme kuntaa liittyikin yhteen.

- Paikallinen identiteetti on eriasia kuin hallinto. Ja tulevaisuudessa vielä enemmän nämä kaksi käyvät eri tietä. Hallinto on Raaseporin kaupunki joka järjestää palvelut. Mutta Tammisaari, Karjaa ja Pohja säilyy. Uskon että paikallinen identiteetti vahvistuu.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.