Mainos

Paikallisosuuspankkeilla kohtuu vuosi

Osuuspankkiryhmästä irtaantuneiden paikallisosuuspankkien liikevoitto aleni hieman viime vuonna. Varsinainen pankkitoiminta tuotti aiempaa enemmän, mutta uusien tietojärjestelmien käyttöönotto aiheutti edellisvuotta suuremmat kulut. Pankkiryhmän liikevoitto aleni 134 miljoonasta 126 miljoonaan markkaan.

Paikallisosuuspankkiryhmään kuuluu nelisenkymmentä pankkia. Viime vuoden aikana ryhmä levittäytyi perinteisen toimialueensa ulkopuolelle ja perusti konttorit Vaasaan ja Helsinkiin. Pankeilla on yhteensä 109 konttoria. Pankkien rahoituskate kasvoi 382 miljoonasta 404 miljoonaan markkaan. Kasvu perustui talletus- ja luottokannan kasvuun. Luottotappiot alenivat neljäosaan, 10 miljoonaan markkaan. Pankkien tase oli vajaa 11 miljardia markkaa ja yhteenlaskettu vakavaraisuus 20 prosenttia.

Paikallisosuuspankeissa arvioidaan, että tuloksentekokyky paranee vastedes, kun tietojärjestelmät on asennettu ja ryhmä pääsee eroon siirtymäkauden kuluistaan. Viime vuosi oli pankin ensimmäinen itsenäinen vuosi. Pankkien palveluksessa oli viime vuoden lopussa hieman yli 700 ihmistä.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.