Paikalliskilpailijaan siirtynyt huippuvahti: ”Siirtymiseni on herättänyt tuntemuksia”

Moni odotti Jukka Lehtovaaran jättävän pitkäaikaisen seuransa TPS:n talvella, mutta harva veikkasi maalivahdin siirtyvän paikalliskilpailijan riveihin.

Näin kuitenkin kävi. Jukka Lehtovaara siirtyi FC Interin riveihin joulukuussa. Ensimmäisen virallisen pelinsä hän pelasi viime torstaina Liigacupissa, kun Inter haki IFK Mariehamnilta vieraspisteet 2-1-tuloksella.

- Saarella ei ole koskaan helppo pelata, joten se oli hyvä voitto. Oli kiva päästä pelaamaan ja hyvin se menikin. Heidän maali tosin oli torjuttavissa, Lehtovaara perkaa MTV Sportille.

- Siirtymiseni on herättänyt tuntemuksia ja heillä on oikeus niihin. Minä keskityn kuitenkin vain pelaamiseen, hän kommentoi.

Turun Pallokerhon kasvatti Lehtovaara edusti Turun Palloseuraa Veikkausliigassa ensimmäistä kertaa vuonna 2006. Hänet on valittu vuoden liigamaalivahdiksi peräti kolme kertaa.

Interissä Lehtovaara kilpailee peliajasta kokeneen ja arvostetun Magnus Bahnen kanssa. Liigatasolle kova kilpailutilanne ei ole Turussa uusi, sillä Lehtovaara pelasi kaudet 2010-2013 Henrik Moisanderin aisaparina. ”Mosse” on valittu liigan parhaaksi vahdiksi vuosina 2012 ja 2014.

- Meillä on molemmilla mahdollisuus pelata hyvät kaudet. Ykkösmaalivahdin paikka on auki, mutta kyllä sellainen varmasti ainakin jossain määrin löytyy. Meidän kemiamme toimivat hyvin yhteen, mitään jännitteitä ei ole. Minut on muutenkin otettu todella hyvin vastaan.

Synkkä viime kausi

Viime kausi oli turkulaiselle liigatason jalkapallolle synkkä. TPS tippui Ykköseen ja Interkin jäi rutkasti tavoitteistaan sijoittuen yhdeksänneksi.

- Monivuotisista runkopelaajista moni on jäänyt, mikä on hyvä asia. Mika Ojalan ja uuden tulokkaan Vahid Hambon yhteistyö on talven aikana ollut todella lupaavaa. Pelimiehille on kuitenkin tilaa, rinkimme ei ole vielä tarpeeksi leveä.

- Kannattajat eivät varmasti olleet viime vuonna tyytyväisiä. Meillä ei ole mitään taikatemppuja tulevaisuuteenkaan, pitää vain kylmästi pelata paremmin.

Loukkaantumiset ovat jarruttaneet 27-vuotiaan Lehtovaaran uraa. Lupaava pelaaja koputteli jo useampia vuosia sitten maajoukkueen portteja ja oli lähellä siirtyä kansainvälisille kentille, mutta toistuvat vaikeudet vesittivät mahdollisuuksia.

Viime aikoina Mixu Paatelaisen maajoukkueessa maalivahtiryhmän ovat muodostaneet Lukas Hradecky, Niki Mäenpää, Jesse Joronen ja Henrik Moisander.

- Maajoukkueessa on hyvä tilanne maalivahtien suhteen. On hyvä signaali, että myös Veikkausliigasta on päästy mukaan. Paikka edellyttäisi minulta täysin nappikautta, en mieti sellaisia nyt. Mutta eihän se tietysti mahdotonta ole, Lehtovaara kuittaa.

Lehtovaara saattaa kohdata TPS:n ensimmäistä kertaa paikallisvastustajan pelipaidassa jo tänään tiistaina, kun turkulaiset pelaavat harjoitusottelun. Javenture Areenalla pelattava kamppailu alkaa klo 14.

Lue myös:

    Uusimmat