Mainos

Päihtyneenä päivystänyt poliisipomo tuomittiin sakkoihin

Etelä-Pohjanmaan käräjäoikeus tuomitsi sakkoihin apulaispoliisipäällikön, joka viime vappuna päivysti vahvasti päihtyneenä. Sakot tulivat virkavelvollisuuden rikkomisesta.

Käräjäoikeuden mukaan apulaispoliisipäällikkö syyllistyi tahalliseen virkavelvollisuuden rikkomiseen, kun hän päivysti päihtyneenä kotonaan Seinäjoella vappupäivänä. Tuomittu oli tuolloin poliisin johtovalmiusvuorossa, ja hänen piti olla tarvittaessa valmis lähtemään töihin.

Käräjäoikeus määräsi apulaispoliisipäällikölle 40 päiväsakkoa, mistä kertyy tuomitun tuloilla maksettavaa 1720 euroa.

Apulaispoliisipäällikköä vastaan nostettiin syyte vasta apulaisvaltakunnansyyttäjän määräyksellä. Kihlakunnansyyttäjä oli aiemmin päättänyt olla syyttämättä tätä sillä perusteella, että juopumusta virantoimituksessa ei ole nimenomaisesti säädetty rangaistavaksi.

Käräjäoikeus ei ollut samaa mieltä asiasta.

- Virkatehtävät on suoritettava asianmukaisesti, ja niitä suoritettaessa on käyttäydyttävä virkamiesaseman edellyttämällä tavalla. Niiden suorittaminen päihtyneenä ei täytä kumpaakaan vaatimusta, huomautti käräjäoikeus.

Erehtyi vuorosta

Käräjäoikeus uskoi poliisimiehen kertomusta, jonka mukaan tämä luuli vuoronsa alkavan vasta myöhään iltapäivällä. Vappupäivänä vuoro alkoi kuitenkin poikkeuksellisesti jo aamukahdeksalta.

Tuomitun olisi pitänyt heti aamulla tilanteen valjettua ottaa yhteys esimieheensä, jotta vuoroon olisi saatu joku muu. Näin ei kuitenkaan käynyt, vaan poliisimies jatkoi virkatehtävien hoitamista päihtyneenä. Käräjäoikeus myös epäili, ettei tuomittu olisi ollut selvin päin vielä edes iltapäivällä, jolloin hän luuli vuoronsa alkavan.

Poliisin veren alkoholipitoisuudeksi mitattiin 1,73 promillea. Päihtymyksen huomasi tälle aamulla virkatehtävissä soittanut toinen poliisimies. Hän kuvaili oikeudessa apulaispäällikön puhetta puuromaiseksi.

Poliisimies on myöntänyt nauttineensa alkoholia vapunvietossa edellisiltana.

(MTV3 - STT)

(14.1)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.