Päihitä yleiset terveysongelmat: Tämä luonnon herkku tekee ihmeitä

Vaikka hunajan sokeripitoisuus onkin korkea, sillä on useita yleisiin vaivoihin tepsiviä vaikutuksia. Katso, mitä haavereita ja vaivoja voit selättää hunajaa apuna käyttämällä.

Tel Avivin yliopistossa tehdyssä tutkimuksessa paljastettiin, että yöaikaan yskästä kärsivien, 1-5 vuotiaiden lasten oireet helpottivat, kun heille annettiin hunajaa. Hunaja myös paransi lasten unenlaatua, ja placebolääkkeeseen verrattuna hunaja antoi lapsille kaksi kertaa paremmat vaikutukset.

Hunajan hyötyövaikutukset eivät kuitenkaan jää pienten lasten yskäoireiden hellittämiseen. Lue alta muutama muu yllättävä tapa, jolla hunaja voi parantaa terveyttäsi.

Helpottaa ihovaurioita

Ihon pienet vauriot – aina auringonpolttamista naarmuihin tai leikkaushaavoihin – ovat todistetusti parantuneet nopeammin, kun niihin on sivelty hunajaa. Syy ihmeelliseen tehoon on hunajan luonnollisesti sisältämässä vetyperoksidissa, joka tuotetaan mehiläisten sisältämästä entsyymistä.

Hyttysenpuremien helpottaja kesällä

Kuten jo aiemminkin todettu, hunaja helpottaa hyttysenpuremissa olevaa kutinaa ja tulehdusta. Sivele siis hunajaa kutiseville puremille, ja saat luonnollista helpotusta vaivaasi.

Immuunijärjestelmän vahvistaja

Hunaja on täynnä polyfenoli -nimisiä antioksidantteja, jotka suojaavat soluja vapaiden radikaalien aiheuttamilta vaurioilta. Samaiset antioksidantit voivat myös suojata syövältä sekä parantaa sydämen terveyttä.

Ruoansulatuksen edistäjä

BMC Complementary Alternative Medicine -lehdessä vuonna 2006 julkaistu tutkimus todistaa, että hunajan käyttö makeutusaineena sokerin sijasta paransi suoliston terveyttä ainakin testissä käytetyillä hiirillä.

Apu akneen

Selässä, kasvoissa ja rinnassa olevat tulehtuneet ja ikävät akneoireet voi saada helpottumaan sivelemällä niihin hunajaa, sillä se lievittää tulehdusoireita myös tässä tapauksessa.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja