Päihdeongelmat varjostivat yllättäen kuolleen Williamsin uraa

63-vuotias tähti kuoli yllättäen maanantaina.

Näyttelijä-koomikko Robin Williams kärsi uransa aikana päihdeongelmista.

Brittilehti The Guardian kertoi vuonna 2010, että Williams oli jättänyt päihteet vuonna 1983 ennen hänen vanhimman poikansa syntymää.

Aikaisemmin Williams oli juonut ja käyttänyt kokaiinia.

People-lehdelle Williams on kertonut, että hänen ystävänsä näyttelijä- koomikko John Belushin kuolema vuonna 1982 kannusti hylkäämään päihteet.

Belushi kuoli 33-vuotiaana huumausaineiden yliannostukseen.

– Hänen kuolemansa säikäytti showbisneksen. Sitä seurasi joukkopako huumausaineiden käytöstä. Minusta oli vielä tulossa isä. Tiesin, etten voisi samanaikaisesti olla isä ja elää sellaista elämää, hän sanoi People-lehdelle antamassaan haastattelussa.

Parikymmentä vuotta kestäneen selvän jakson jälkeen Williams kuitenkin repsahti. Vuonna 2003 hän alkoi taas juoda.

– Ajattelin, että hei, ehkä juominen auttaa. Olin silloin yksinäinen ja peloissani. Olin vain tehnyt töitä niin paljon ja ajattelin, että ehkä se auttaisi, Williams sanoi The Guardianin haastattelussa vuonna 2010.

Williams kuvaili, ettei kulunut kuin viikko, kunnes hän huomasi olevansa vaikeuksissa juomisensa kanssa.

– Ensimmäisen viikon sitä valehtelee itselleen. Sitä toistelee, että voi halutessaan lopettaa juomisen, mutta sitten keho alkaa pistää vastaan ja ilmoittaa: "Ei, lopeta vasta myöhemmin." Sitten siihen menee kolme vuotta, kunnes todella lopettaa, Williams sanoi lehdelle.

Vuonna 2006 Williams hakeutuikin hoitoon juomisensa vuoksi. Brittilehti Daily Mailin mukaan Williams myönsi tuolloin edustajansa välityksellä julkisesti, että on alkoholisti.

Myös Williamsin yksityiselämä kärsi hänen päihdeongelmistaan. Hänen toinen, 19 vuotta kestänyt avioliittonsa päättyi vuonna 2008.

Yhä vuonna 2010 William kävi AA-kerhon tapaamisissa viikoittain.

– Pitää käydä. Se on hyvästä, hän sanoi tuolloin The Guardianille.

Williamsin viimeinen kesä ei sujunut täysin tavallisissa merkeissä, sillä vuosien aikana masennuksestakin kärsinyt mies hakeutui kesäkuussa itse hoitoon. Daily Mailin mukaan mies ei kuitenkaan kärsinyt akuutista päihdeongelmasta, vaan hoidon tavoite oli ylläpitää raittiutta pitkällä tähtäimellä.

Tuolloin miehen edustaja kommentoi tähden halunneen keskittyä selvänä pysymiseen saatuaan siihen vihdoin mahdollisuuden pitkien työrupeamien jälkeen.

Lue myös:

    Uusimmat