Mainos

Pahvin- ja paperinjalostuksen alalla alkoi lakko

Pahvin- ja paperinjalostusalan kolme päivää kestävä ja neljää yritystä koskeva lakko on alkanut. Alan neuvottelut päättyivät hieman ennen puoltayötä tuloksettomina.

Pahvin- ja paperinjalostustehtaat pysähtyivät eilisiltana työriidan sovittelun kariuduttua. SAK:laisen Paperiliiton illalla kello kymmeneltä alkanut työtaistelu kestää alkuvaiheessa kolme päivää, ja se koskee kolmea yritystä.

Illan neuvottelut päättyivät tuloksettomina, kun Paperiliitto hylkäsi piirisovittelija Esa Lonkan tekemän sovintoesityksen. Paperiliitto katsoo, että työnantaja vaatii heikennyksiä sopimusturvaan.

Ensimmäisen lakkovaiheen tehtaita on muun muassa Eurassa, Pyhtäällä, Hämeenkyrössä, Ypäjällä, Valkeakoskella ja Jyväskylässä. Lakko koskee Pyroll Oy:n, Pyrollback Oy:n ja Ypap Oy:n tehtaita.

Mikäli sopua ei saada aikaan 14. marraskuuta mennessä, lakko alkaa uudelleen ja koskee silloin koko alaa.

Amcor Flexibles Finland Oy:n tehtaat pysyvät toiminnassa, sillä yritys pääsi Paperiliiton kanssa neuvottelutulokseen jo perjantaina. Jos se hyväksytään, sopimus on voimassa lokakuun loppuun 2010.

Työnantajayrityksiä edustaa neuvotteluissa Pahvin- ja paperinjalostajainyhdistys. Järjestön mukaan sen jäsenyritykset ovat pääosin pieniä perheyrityksiä, jotka työllistävät yhteensä pari tuhatta henkilöä.

Paperiteollisuuden niin sanottu pääsopimus on voimassa toukokuuhun.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.