Mainos

Pahat tulvat piinaavat Itävaltaa

Useat kaupungit ja kylät tulvivat ja monet tiet ovat sortuneet kolmatta päivää kestäneiden sateiden seurauksena Itävallassa.

Esimerkiksi Hatzendorfin kaupungissa kymmeniä ihmisiä on evakuoitu kodeistaan veden noustessa yli metrin korkeuteen. Paikallisten viranomaisten mukaan alueelle on julistettu hätätila.

Tuhannet poliisit ja palomiehet ovat olleet täystyöllistettyjä pumpatessaan vettä pois kellareista ja kuljettaessaan ihmisiä turvaan. Useita katuja on myös jouduttu sulkemaan tulvien ja maanvyöry-riskin vuoksi.

Wienin kuuluisa Albertina-museo ilmoittaa evakuoivansa koko taidekokoelmansa mahdollisen tulvan vuoksi. Museon kokoelma kattaa 950 000 teosta, joiden joukossa on muun muassa Michelangelon, Rembrandtin ja Klimtin teoksia.

Maanantaina alkanut, lähes jatkuva kaatosade on johtanut vedenpinnan kohoamiseen Itävallan itäosissa. Paikoitellen vesi on korkeimmillaan vuosikausiin. Sateiden uskotaan lisäksi jatkuvan vielä huomennakin.

Asiantuntijat eivät kuitenkaan usko tulvien saavuttavan ennätyslukemia. Vuonna 2002 koettiin "vuosisatojen tulvat", kun suuri osa Keski-Eurooppaa oli veden vallassa.

(MTV3-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.