Pahasti päihtynyt mies sekoili Helsinki-Vantaalla: Uhkaili rajavartijoita ampumisella ja perheitä samalla myrkyllä, jolla entinen venäläisvakooja murhattiin

Helsinki-Vantaan lentoasemalla otettiin lauantaiaamuna kiinni sekavasti käyttäytynyt mies, joka uhkaili rajavartioita ja heidän perheitään. Asiasta kertoo Rajavartiosto tiedotteessaan.

Mies käännytettiin pois lennolta vahvan päihtymystilan ja lennolta myöhästymisen takia.

Hän ei Helsingin Sanomien tietojen mukaan kuitenkaan poistunut lentoasemalta vaan palasi rajatarkastuspaikalle, jossa alkoi uhkailla vartijoita näiden yrittäessä tarkastaa hänen henkilöllisyytensä.

Mies tarttui kiinni rajavartijaan. Hän myös vastusteli kiinniottoa tekeviä rajavartijoita ja poliisia niin voimakkaasti, että hänelle laitettiin käsiraudat.

Mies uhkaili rajavartijoita ampumisella ja heidän perheitään polonium 210 -myrkytyksellä.

Miestä epäillään virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta.

Litvinenko murhattiin poloniumilla

Polonium on radioaktiivinen alkuaine. Sen isotooppi 210 on vaaratonta ulkoisessa kosketuksessa ihmiskehoon, mutta se muuttuu tappavaksi, jos se pääsee sisälle ihmisen elimistöön. Polonium-myrkytys aiheuttaa varman, hitaan ja tuskallisen kuoleman.

Muun muassa entinen venäläisvakooja Sergei Litvinenko murhattiin polonium 210:llä. Hän sai aineen nauttimansa teen seassa. Litvinenko kuoli kolme viikkoa myöhemmin.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja