Mainos

Pahantekijä sytytti tulen sähkökaappiin Iisalmessa – ilkivalta olisi voinut sekoittaa junaliikenteen päivien ajaksi

Poliisi tutkii Iisalmen rautatieasemalla sunnuntai-illan ja maanantaiaamun välillä tapahtunutta vahingontekoa.

Joku oli murtautunut asemalta noin 200 metrin päässä sijaitsevaan sähkökaappiin ja sytyttänyt sen sisälle tulen. Tuli oli tuhonnut kaapin sisällä sähköjohtoja ja muuta kaapin sisältöä.

Poliisin mukaan kaapin sisälle oli laitettu myös jotain helposti syttyvää tavaraa ja paloa-edistävää ainetta. Lisäksi ratapihalla olevia junaradan vaihteenlämmityskaappeja oli kytketty pois päältä. Myös päävirrat oli katkaistu.

Paikalla käyneen turvalaiteasentajan mukaan tilanteesta olisi voinut pahimmillaan syntyä iso vaaratilanne. Suurin vaara liikenteelle on ollut silloin, kun palo on ollut vielä käynnissä.

Tuolloin turvalaitteet eivät olisi välttämättä toimineet oikein eikä järjestelmä olisi välttämättä ollut vielä vikatilassa.

Vikatilanteen tullessa junien opastimet kytkeytyvät punaiselle, ja liikenne joudutaan turvaamaan ihmisten voimin. Tämä olisi aiheuttanut tuntuvaa viivästystä liikenteelle.

Jos sähkökaapissa olleet kaapelit olisivat tuhoutuneet kokonaan,  liikenne olisi voitu joutua hoitamaan jopa pari päivää käsivoimin, mikä olisi aiheuttanut myöhästymisiä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.