Paha vesipula vaivaa Lounais-Suomea

Viimeaikaiset sateet ovat kasvattaneet Itä-Suomen vesivarastot lähes normaaleiksi. Lounais-Suomessa sen sijaan tilanne on edelleen hälyyttävä. Ellei lähiviikkoina saada pitkäaikaisia rankkasateita, joudutaan Varsinais-Suomessa hoitamaan vesihuolto erikoisjärjestelyin.

Vantaanjoessa taas vesi virtaa sen oltua kesän lähes kuivillaan. Porvoonjoen pinta on jo lähellä normaalia ja mitä idemmäs mennään, sen parempi on vesitilanne.

Itä-Suomessa tilanne on paranemaan päin. Lounais-Suomi sen sijaan kärsii pahimmasta vesipulasta miesmuistiin. Pohjavesien pinnat ovat yli metrin normaalia alempana. Eikä pohjavettä saada lisää, ennen kuin pintavedet ovat normaaleilla tasoilla.

Monin paikoin Lounais-Suomessa ja Etelä-Pohjanmaalla vesihuolto hoitamaan tankkiautoilla. Salon lähellä sijaitseva Halikko on hakemassa poikkeuslupaa huonolaatuisen veden johtamiseksi käyttöön laimentamisen jälkeen. Turun ja Rauman seuduilla suunnitellaan siirtymistä kalliin tekopohjaveden tuotantoon. Lounais-Suomen vesitilanteen voivatkin pelastaa vain todella rankat sateet ja hyvin myöhäinen talven tulo.

(MTV3)

(Huomenta Suomi 24.11.2003)

Lue myös:

    Uusimmat