Mainos

Paha vesipula vaivaa Lounais-Suomea

Viimeaikaiset sateet ovat kasvattaneet Itä-Suomen vesivarastot lähes normaaleiksi. Lounais-Suomessa sen sijaan tilanne on edelleen hälyyttävä. Ellei lähiviikkoina saada pitkäaikaisia rankkasateita, joudutaan Varsinais-Suomessa hoitamaan vesihuolto erikoisjärjestelyin.

Vantaanjoessa taas vesi virtaa sen oltua kesän lähes kuivillaan. Porvoonjoen pinta on jo lähellä normaalia ja mitä idemmäs mennään, sen parempi on vesitilanne.

Itä-Suomessa tilanne on paranemaan päin. Lounais-Suomi sen sijaan kärsii pahimmasta vesipulasta miesmuistiin. Pohjavesien pinnat ovat yli metrin normaalia alempana. Eikä pohjavettä saada lisää, ennen kuin pintavedet ovat normaaleilla tasoilla.

Monin paikoin Lounais-Suomessa ja Etelä-Pohjanmaalla vesihuolto hoitamaan tankkiautoilla. Salon lähellä sijaitseva Halikko on hakemassa poikkeuslupaa huonolaatuisen veden johtamiseksi käyttöön laimentamisen jälkeen. Turun ja Rauman seuduilla suunnitellaan siirtymistä kalliin tekopohjaveden tuotantoon. Lounais-Suomen vesitilanteen voivatkin pelastaa vain todella rankat sateet ja hyvin myöhäinen talven tulo.

(MTV3)

(Huomenta Suomi 24.11.2003)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja