Mainos

Paha ruokapula koettelee Venäjän kaukoitää

Venäjän Punainen Risti vetosi maanantaina kiireellisen avun saamiseksi ruokapulan koettelemaan Venäjän kaukoitään. Yli 80 000 ihmistä tarvitsee pikaisesti lääke- ja elintarvikeapua Tshuktshian, Magadanin ja Kamtshatkan alueilla.

Punaisen Ristin Moskovan-edustaja Börje Sjökvist kertoi, että järjestö tarvitsee avustusoperaatioon viisi miljoonaa dollaria (26 miljoonaa markkaa).

Sjökvistin mukaan ihmisiä saattaa kuolla nälkään, jollei apua saada perille kuudessa viikossa. Ruoan puute koettelee erityisesti lapsia ja vastikään synnyttäneitä naisia, jotka kärsivät yleisesti anemiasta.

Sjökvist odottaa mm. Yhdysvaltain, Kanadan ja Pohjoismaiden reagoivan vetoomukseen. Punaisen Ristin arviointiryhmät ovat hiljattain palanneet Itä-Venäjältä Moskovaan. Ryhmään kuulunut lääkäri Nikolai Zudilin kertoi, että monet Magadanin alueen sairaalat ovat vähentäneet leikkausten määrän puoleen nukutusaineiden puutteen vuoksi. Zudilinin mukaan alue on romahtamassa kokonaan Venäjää yleisesti koettelevan talouskriisin keskellä. Tuberkuloosi on lisääntynyt räjähdysmäisesti, ja perinteinen porotalous on ajautunut suuriin vaikeuksiin.
(STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.