Mainos

Packalén: Svenska Dagbladet -kuvio odotettu

Ruotsalaislehti Svenska Dagbladetin siirtyminen Bonnierin suvulle ei yllätä Alma Median toimitusjohtajaa Matti Packalénia. Hän pitää sitä loogisena johtopäätöksenä pitkään jatkuneelle keskustelulle.

-Svenska Dagbladetista ehdittiin puhua monta vuotta. Oli selvää, että omistaja Investor haluaa vetäytyä, joten jonkinlaista ratkaisua osattiin odottaa, Packalén sanoi. Bonnierin suku omistaa MTV:stä ja Aamulehdestä muodostetusta Alma Mediasta noin neljänneksen. Packalénin mukaan Svenska Dagbladetin kaupalla ei ole vaikutuksia Suomeen.

-Alma Media ei ole tässä osapuolena millään tavalla, emmekä tunne asiasta käytyjä keskusteluja, hän korosti. Kesälomaansa maalla viettävä Packalén kuuli uutisen tänä aamuna sihteeriltään.

-Internetistä olen katsellut, mitä lausuntoja tästä on esitetty. Packalén on pannut merkille, että Ruotsissa median keskittyminen nostattaa pintaan huomattavasti enemmän tunteita kuin meillä. -Suomessa ollaan selvästi vapaamielisempiä. Täällä katsotaan lähinnä kilpailun säilymistä, kun taas Ruotsissa puhutaan enemmän poliittisella tasolla. Markkinat ovat kummassakin maassa aika saman tapaisia.

Packalén pitää selvänä, etteivät media-alan muutokset ole vielä ohi. Mediatalot pyrkivät kasvamaan yhä suuremmiksi ja kauniimmiksi, ja yritysostot ovat siihen oivallinen väline. -Nyt on ollut vahva trendi ryhmittymiä kohti. Ne ryhmittymät, jotka ovat tästä Suomessa avoimesti puhuneet, lähinnä Keski-Suomen Media, Sanoma-ryhmä ja Alma Media, ovat varmasti trendin jatkuessa vauhdissa mukana, Packalén toteaa.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.