Mainos

Paavo Väyrynen osti hotellin Virosta – kauppahinta on salaisuus

Paavo Väyrynen kertoo ostaneensa Viron Pärnusta hotellin. Viikonlopun perussuomalaisten puoluekokousta hän on seurannut mielenkiinnolla, sillä monet perussuomalaisista on osoittanut tukensa Väyrysen eurolinjauksille.

Aiemmin Väyrynen on omistanut vaimonsa Vuokon kanssa Keminmaassa sijaitsevan hotelli Pohjanrannan.

Siihen, miten europarlamentaarikolla riittää aikaa kaikenlaisiin poliitikon työn ulkopuolisiin projekteihin, Väyrynen vastaa jämäkästi.

– Minulla on parhaillaan lähes kuuden viikon loma. Olen käyttänyt loma-aikaani tämän kaupan sopimiseen. Eihän tämä nyt ole kauheasti vienyt aikaa.

Väyrynen kertoo, että hotelliprojektien ohella hänellä on riittänyt aikaa myös rentoon lomailuun. Hotellikaupan tiimoilta hän on vieraillut Virossa kahdesti, kolmas reissu on vielä tiedossa.

”Ei kovin iso hankinta”

Syyskuussa Väyrysen ja hänen vaimonsa Vuokon omistukseen siirtyvän hotellin kauppahintaa europarlamentaarikko ei suostu paljastamaan. Hotelli sijaitsee vuonna 1935 rakennetussa huvilassa.

– Kaikki ymmärtävät, ettei se nyt mikään kovin iso hankinta ollut, kun sen näkee, Väyrynen toteaa.

Ajatus uuden hotellin hankkimiseen lähti Väyrysten lastensuojeluyritysten tarpeesta. Pärnussa sijaitsevan hotellin on tarkoitus toimia lastensuojelulasten lomakäytössä.

– Siihen yhdistyy matkailuintressi. Voimme markkinoida Pärnun hotellia rinta rinnan Pohjarannan kanssa.

Kun työt taasen jatkuvat, Väyrynen sanoo vetäytyvänsä hotellibisneksessä enemmän taka-alalle. Hotellia pyörittämään palkataan Virosta vastuuhenkilö

– Meillä on henkilökuntaa myös Pohjanrannassa ja lastensuojeluyrityksissä, joten jätän vastuuta muille.

Ei lobbaamiskampanjaa perussuomalaisiin

Väyrynen kertoo seuranneensa viikonloppuna pidettyä perussuomalaisten puoluekokousta Turussa suurella mielenkiinnolla. Kaikkein mielenkiintoisimmaksi asiaksi hän mainitsee uudeksi kolmanneksi varapuheenjohtajaksi valitun Sebastian Tynkkysen puheenvuorot.

– Hänellä on selkeästi rohkeutta esittää niitä ajatuksia, jotka ovat vallalla jäsenten keskuudessa.

Tynkkysen puheet ovat samansuuntaisia Väyrysen omien ajatusten kanssa. Väyrynen on tehnyt kansalaisaloitteen kansanäänestyksen järjestämiseksi Suomen jäsenyydestä euroalueessa.

Vaikka monet perussuomalaiset ovatkin kertoneet allekirjoittaneensa aloitteen, Väyrynen kiistää lobbaamisen naapuripuolueen suuntaan.

– En ole ollut keneenkään yhteydessä. Ketään ei ole värvätty tähän hankkeeseen. Kaikki jotka ovat allekirjoittaneet, ovat tehneet sen vapaaehtoisesti.

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.