Mainos

Paavin veli myöntää piesseensä oppilaita

Paavi Benedictus XVI:n vanhempi veli Georg Ratzinger on myöntänyt julkisesti, että hän käytti fyysistä väkivaltaa oppilaita kohtaan olleessaan kuoronjohtajana katolilaisessa sisäoppilaitoksessa. Ratzinger on sanonut lisäksi olleensa tietoinen siitä, että koulussa tapahtui muitakin oppilaisiin kohdistuneita pahoinpitelytapauksia, joihin hän ei puuttunut.

The Guardian –lehden mukaan Ratzinger on pyytänyt nyt uhreiltaan anteeksiantoa sekä pahoitellut syvästi sitä, ettei puuttunut koulun väkivaltatapauksiin.

86-vuotias Georg Ratzinger toimi kuoronjohtajana sisäoppilaitoksessa Baijerissa vuodesta 1964 vuoteen 1994. Hän on myöntänyt lyöneensä ajoittain poikia, mutta myös korostanut, että ”tällaiset kurinpitotoimet olivat tuona aikana normaaleja.”

Ratzinger on kiistänyt jyrkästi väitteet siitä, että hän olisi ollut tietoinen sisäoppilaitoksessa väitetyksi tapahtuneesta seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

Baijerin sisäoppilaitoksen entiset oppilaat on kuvailleet sisäoppilaitoksen nyt jo edesmennyttä johtajaopettajaa sadistiksi, joka sekä hakkasi että käytti seksuaalisesti hyväkseen koulun poikia.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.