Mainos

Paavin puheet raivostuttavat muslimeja

Paavi muun muassa lainasi Saksan vierailullaan Bysantin keisaria, jonka mukaan profeetta Muhammed sai aikaan vain"pahoja ja julmia" asioita.

Paavin kommentit islamista ovat raivostuttaneet muslimeja eri puolilla maailmaa.

Yhä useampi muslimijohtaja vaatii Benedictus XVI:ta pyytämään anteeksi Saksan-vierailulla pitämäänsä puhetta, jossa hän arvosteli pyhän sodan käsitettä. Puhe sisälsi myös lainauksen Bysantin keisarin sanoista, joiden mukaan profeetta Muhammed sai aikaan ainoastaan "pahoja ja julmia" asioita.

Pakistanin parlamentti on kehottanut paavia perumaan puheensa. Kansanedustajat muistuttavat julkilausumassaan, että paavin kommentit loukkaavat muslimeja ja rikkovat YK:n ihmisoikeussopimusta.

Turkissa korkea-arvoinen uskonnollinen johtaja neuvoi paavia harkitsemaan marraskuisen Turkin-matkansa perumista. Paavin kommentit ovat herättäneet vastalauseita myös Indonesiassa, Intiassa, Egyptissä ja Qatarissa.

Vatikaani on aiemmin antanut lausunnon, jonka mukaan paavilla ei ollut aikomusta loukata islamia. Benedictus vakuuttaa kunnioittavansa islamia mutta ei hyväksy uskonnollista väkivaltaa.

(MTV3-STT-DPA-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.