Mainos

Paavin elettä ylistetään - suuteli kasvaimien peittämää miestä

Netissä leviävä kuvasarja, jossa paavi Franciscus halaa kasvaimien peittämää miestä, on kerännyt osakseen ylistystä ja kiitosta.

Brittilehti Daily Mailin mukaan kuvat on otettu Vatikaanissa eilen, kun paavi Franciscus oli lopettamassa viikoittaista yleisötapaamistaan Pietarinkirkon aukiolla. Tuolloin laajoista kasvaimista kärsivä mies pyysi katolisen kirkon johtajalta siunausta. Paavi Franciscus vastasi tähän suutelemalla miehen kasvoja ja rukoilemalla hänen kanssaan. Lopuksi paavi siunasi tämän.

Katolisen kirkon uutisten mukaan mies kärsii harvinaisesta ja kivuliaasta taudista, neurofibromatoosista. Taudin oireisiin kuuluvat muun muassa kasvaimet, näön heikentyminen ja joissain tapauksissa jopa syöpä.

Neurofibromatoosi on geneettinen sairaus eikä se voi tarttua toiseen ihmiseen.

Eleensä takia paavi Franciscus on kerännyt laajasti kiitosta hyväsydämisyydestään ja myötätunnostaan.

Italian media on jo ehtinyt ylistää paavi 1200-luvulla eläneeseen Franciscus Assisilaiseen, jonka mukaan paavi valitsi myös nimensä. Tarinan mukaan Franciscus Assisilainen suuteli tiellä kohtaamaansa lepraan sairastunutta, koska oli saanut Jumalalta viestin.

Maaliskuussa valittu paavi on herättänyt samantapaisilla toimillaan huomiota myös aiemmin. Katolisen kirkon johtaja on muun muassa pessyt nuorisovankien jalkoja, soittanut henkilökohtaisesti ongelmista kärsiville seuraajilleen ja kutsunut kodittomia syömään Pietarinkirkon aukiolle. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.