Mainos

Paavi vierailulla Libanonissa

Paavi Johannes Paavali II saapui tänään vierailulle Libanoniin. Kyseessä on katolisen kirkon päämiehen ensimmäinen vierailu Lähi-Itään yli kolmeenkymmeneen vuoteen.

Libanonin presidentti Elias Hrawi oli vastassa paavia Beirutin lentokentällä. Paavi tapaa runsaan vuorokauden kestävällä vierailullaan sekä kristittyjen että muslimien johtohenkilöitä.

Tapahtuman vuoksi turvatoimet on Libanonissa viritetty äärimmäiseen valmiuteen terrori-iskujen ja muiden välikohtausten varalta. Libanonin sisällissodan haavoja parantamaan saapuvan paavin pelätään aiheuttavan myös uusia levottomuuksia kristittyjen ja muslimien välillä.

Paavi joutui murhayrityksen kohteeksi viime kuussa vieraillessaan Bosniassa. Tuolloin poliisi löysi sillan alle piilotetut räjähteet joitakin tunteja ennen paavin saapumista paikalle.

Libanon on ollut Lähi-Idän merkittävin kristittyjen asuinalue. Kristityt elivät muslimiväestön kanssa ilman merkittäviä ongelmia, kunnes 15 vuotta kestänyt sisällissota syttyi. Puheessaan libanonilaisille paavi toivoi maan kansan "kaatavan sisällissodan pystyttämät esteet" matkalla kohti sekä muslimeille että kristityille avointa yhteiskuntaa.

Paavi on suunnitellut matkaa pitkään, ja viimeksi vierailu oli määrä toteuttaa vuonna 1994. Tuolloin hanke kariutui 11 kuolonuhria vaatineeseen pommiattentaattiin beirutilaisessa kirkossa.

Katolisen kirkon päämies vieraili Lähi-Idässä edellisen kerran 1964. Paavi Paavali VI kävi Israelissa ja Jordaniassa ja teki lisäksi välilaskun Beirutiin. Libanonin 19 uskonnollisesta yhteisöstä suuriin osa on toivottanut Johannes Paavali II:n tervetulleeksi maahan.
(STT-AFP-Reuter/MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.