Mainos

Paavi vetosi lasten puolesta

Perinteisessä joulupäivän puheessaan Paavi vetosi erityisesti kärsivien lapsien puolesta.

Paavi Johannes Paavali II omisti tänään suurimman osan perinteisestä joulupuheestaan väkivaltaisissa selkkauksissa kärsiville lapsille. Hän toivoi, ettei uskontoa koskaan käytettäisi tekosyynä suvaitsemattomuudelle ja väkivallalle.

Erityisesti hän suuntasi puheensa lapsille Israelissa, palestiinalaisalueilla, Afganistanissa, Ruandassa ja Yhdysvalloissa.

-Pelastakaa lapset, jotta he voisivat puolestaan pelastaa toiveen ihmisyydestä, 81-vuotias paavi sanoi hauraalla äänellä kymmenilletuhansille ihmisille, jotka olivat kerääntyneet joulupäivänä Pietarinkirkon aukiolle Vatikaanissa.

Paavi toivotti rauhaa niille, jotka ovat eläneet selkkausten keskellä ja sanoi kantavansa sydämessään joka päivä "pyhän maan dramaattisia ongelmia".

Paavi näytti tänään erityisen väsyneeltä ja joutui lukemaan jouluviestinsä istualtaan. Joulusiunauksen ajaksi hän nousi seisomaan, mutta heti sen jälkeen hän joutui jälleen istahtamaan tuolille.

Perinteiset hyvän joulun toivotukset paavi esitti tänä vuonna 60 eri kielellä. Messu televisioitiin Vatikaanista sadoille miljoonille katsojille ympäri maailman.

Paavi toivoi rauhaa maailmaan jouluyön messussa

Tiukat turvatoimet leimasivat tänä vuonna perinteistä jouluyön messua Vatikaanin Pietarinkirkossa. Paavi totesi messussa nykyisen maailmantilanteen nostaneen huolen ja surun ihmisten sydämiin ympäri maailmaa. Hän vetosi maailmanrauhan puolesta ja muistutti joulun sanoman oleva yhä voimassa.
Terrorismiin viitaten Paavi toivoi, ettei Jumalan nimeä käytettäisi hyväksi kuoleman työssä.

Messu televisioitiin Vatikaanista sadoille miljoonille katsojille ympäri maailman.

(MTV3-Reuters-STT-AP-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.