Mainos

Paavi vetosi Lähi-idän rauhan puolesta Syyriassa

Katolisen kirkon paavi Johannes Paavali II on vedonnut voimakkaasti Lähi-idän rauhan puolesta saavuttuaan tänään Syyriaan nelipäiväiselle vierailulle.

Damaskoksen lentokentällä pitämässään puheessa 80-vuotias paavi totesi, että "todellinen rauha voidaan saavuttaa vain, jos tämän Lähi-idän kansojen välille kehittyy uusi kunnioituksen asenne".

Paavia vastassa ollut Syyrian presidentti Bashar al-Assad syytti Israelia oikeuden rikkomisesta ja laittomasta miehityksestä.

Omassa puheessaan paavi ei maininnut Israelia nimeltä, mutta sanoi, että "on aika kieltää alueiden valtaaminen voimakeinoin ja myöntää kansojen itsemääräämisoikeus".

Kreikan lehdistö ylisti Paavin anteeksipyyntöä

Ennen Syyriaa Paavi Johannes Paavali ll vieraili Kreikassa, jossa hän pyysi anteeksi ortodokseilta. Kreikan lehdistö on jo kiitellyt paavin anteeksipyyntöä.

Paavi valitteli Jumalan ja kreikan ortodoksien edessä eilen mm. idän kirkon keskuksen Konstantinopolin hävitystä 800 vuotta sitten. Monet kreikkalaiset ortodoksit vastustivat paavin vierailua jyrkästi. Merkittäväksi Paavin Kreikan vierailun teki se, että vierailu on ensimmäinen sitten vuoden 1054, jolloin kreikkalaiskatolinen ja roomalaiskatolinen kirkko ajautuivat erilleen idän ja lännen kirkoiksi.
(MTV3-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.