Mainos

Paavi lähetti voimia Isisin vainoamille vähemmistöille

Paavi Franciscus on odotetusti ottanut kantaan eri puolilla maailmaa käynnissä oleviin konflikteihin joulupäivän puheessaan. Erityisterveisensä hän lähetti Isis-järjestön Lähi-idässä vainoamille kristityille.  

- Pyydän Vapahtajaa ottamaan huomioon Irakissa ja Syyriassa olevat veljemme ja sisaremme, jotka ovat liian kauan kärsineet käynnissä olevan konfliktin vaikutuksista ja jotka yhdessä muiden etnisten ja uskonnollisten ryhmien kanssa kärsivät brutaalista vainosta, paavi sanoi.  

Paavi tuomitsi puheessaan myös lapsiin kohdistuvan väkivallan ja talebanien viime viikolla Pakistanissa tekemän terrori-iskun, joka tappoi toistasataa ihmistä.   
Lisäksi Franciscus toivoi rauhaa eri Afrikan maissa vallitseviin konflikteihin ja vuoropuhelua Israelin ja palestiinalaisten välille.  

Kiitoksensa hän lähetti niille, joka auttavat ebolaepidemian uhreja.  

Paavin Pietarinkirkon parvekkeella pitämää puhetta oli seuraamassa kymmeniätuhansia ihmisiä.  

Ensi vuonna paavi suunnittelee matkoja ainakin Aasiaan, Afrikkaan, Etelä-Amerikkaan ja Yhdysvaltoihin. Tulevan vuoden hankkeisiin kuuluu myös Vatikaanin keskushallinnon uudistaminen. Vatikaanin hallinnolle maanantaina antamassaan joulutervehdyksessä paavi kritisoi ankarasti hallinnon byrokratiaa.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.