Mainos

Paavi toivoi joulupuheessaan ihmisiltä myötätuntoa

Paavi Franciscus on kehottanut perinteisessä joulumessussaan ihmisiä tuntemaan enemmän myötätuntoa ongelmien kanssa kamppailevia läheisiään kohtaan.

Vatikaanissa Pietarinkirkossa puhuneen paavin mukaan maailma tarvitsee enemmän hellyyttä ja lämpöä.

– Onko meillä rohkeutta toivottaa hellyydellä tervetulleeksi läheistemme vaikeudet ja ongelmat? Vai teemmekö mieluummin persoonattomia ratkaisuja, jotka ovat ehkä tehokkaita, mutta joissa ei ole evankeliumin lämpöä? Kuinka paljon maailma tarvitseekaan nykyisin lämpöä, hän sanoi.

Paavi varoitti välinpitämättömyydestä muita ihmisiä kohtaan. Jos jokainen ajattelee vain itseään, hän menettää vilpittömyyden ja lämmön ihmissuhteissaan, paavi sanoi.

Hän myös kehotti maailman 1,2 miljardia katolilaista päästämään Jumalan elämäänsä ja auttamaan taistelussa pimeyttä ja korruptiota vastaan.

Nyt on 78-vuotiaan Franciscuksen toinen joulu paavina. Messu lähetettiin ensimmäistä kertaa suorana 3D:nä.

Tänään paavi pitää perinteisen joulupäivän puheen Pietarinkirkon parvekkeelta, josta hän lähettää joulusiunauksen maailmalle. Pietarinkirkon aukiolle odotetaan kymmeniätuhansia ihmisiä.

Paavilla on edessään kiireinen vuosi. Hän tekee monta matkaa ulkomaille, muun muassa Sri Lankaan ja Filippiineille ensi kuussa. Hänen on määrä vierailla myös Afrikassa, Yhdysvalloissa ja Latinalaisessa Amerikassa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.