Mainos

Paavi suojeli pedofiilipappia

Paavi Benedictus XVI:nnen kohutaan kardinaalina ollessaan viivytelleen amerikkalaisen pedofiilipapin erottamisessa. Kyse on tapauksesta, jossa Kalifornian katoliseen seurakuntaan kuuluva pappi oli oikeudessa myöntänyt käyttäneensä seksuaalisesti hyväksi kahta lasta.

Uhrien asianajajien julkistamassa kirjeessä vuodelta 1985 nykyinen paavi ja silloinen kardinaali Joseph Ratzinger kirjoittaa Oaklandin piispalle tarvitsevansa lisää aikaa erottamispäätöksen tekemiseen. Tuolloin vastausta asiaan oli odoteltu Vatikaanista jo neljän vuoden ajan. Ratzinger kirjoittaa kirjeessä, että päätöksessä on otettava huomioon koko kirkon etu.

Ratzinger sanoo kirjeessä, että perustelut papin viraltapanolle ovat painavat. Kardinaali on kuitenkin huolissaan siitä, millaisen vastaanoton tapaus voisi saada katolisessa yhteisössä, kun otetaan huomioon papin nuori ikä. Teot myöntänyt Stephen Miller Kiesle oli tuolloin 38-vuotias.

Kirje nousi esille katolisen kirkon kannalta hyvin huonoon aikaan. Kirkkoa on muutoinkin arvosteltu pedofiliarikosten peittelystä.

Viime aikoina on selvinnyt, että pedofiilipappeja on toiminut muun muassa Irlannissa, Saksassa, Maltalla, Itävallassa ja Yhdysvalloissa.

(MTV3 - STT - AFP - Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.