Mainos

Paavi saarnasi Vuorisaarnan syntysijoilla

Paavi Johannes Paavali II:n Lähi-idän kiertomatka on jatkunut Galileassa. Tänään koettiin matkan uskonnollinen huippukohta, kun paavi saarnasi Gennesaretinjärven rannalla pidetyssä messussa.

Messu järjestettiin samalla kukkulalla, jossa Jeesuksen kerrotaan pitäneen kuuluisan Vuorisaarnansa liki kaksituhatta vuotta sitten. Arviolta 100 000 ihmistä eri puolilta maailmaa oli saapunut kuuntelemaan paavia, joka kehotti 21. vuosisadan kristittyjä sulkemaan korvansa pahan ääneltä. -Se on ääni joka sanoo: Autuaita ovat ylpeät ja väkivaltaiset, jotka haluavat menestyä mihin hintaan hyvänsä; häikäilemättömät, säälimättömät, petolliset; he jotka sotivat rauhan rakentamisen sijasta ja vainoavat niitä, jotka asettuvat heidän tielleen, paavi sanoi. Roomalaiskatolisen kirkon pää muistutti Jeesuksen julistaneen samalla paikalla autuaiksi vahvojen sijasta ne, joita yleensä pidetään heikkoina - häviäjät, jotka ovatkin lopulta voittajia. -Istumme tällä vuorella kuten ensimmäiset opetuslapset ja kuuntelemme Jeesusta, paavi sanoi.

Sovinnon rakentaminen tähtäimessä


Tämänpäiväinen messu oli paavin kiertomatka suurin yleisötilaisuus. Samalla se oli myös suurin Israelissa koskaan järjestetty kristillinen tilaisuus. Messua sävyttivät aiempien vierailupäivien tapaan mittavat turvatoimet. Alttarilla paavia suojasivat kahdelta suunnalta suuret luodinkestävät lasiruudut. Paavi piti osan liki kaksi tuntia kestäneestä saarnastaan arabiaksi, koska suurin osa Israelissa ja palestiinalaisalueilla asuvista kristityistä on arabeja. Paavi on törmännyt matkansa aiempina päivinä toistuvasti palestiinalaisten ja israelilaisten välisiin kiistoihin molempien osapuolten tulkitessa paavin puheita omaksi edukseen. Näin siitä huolimatta, että kiertomatkan tarkoituksena on rakentaa sovintoa Lähi-idän yksijumalaisten uskontojen, juutalaisuuden, islamin ja kristinuskon, välille. Paavin ohjelmassa on vielä Israelin pääministeri Ehud Barakin tapaaminen ja vierailut muilla Jeesuksen elämään liittyvillä paikoilla Galileassa. Sunnuntaina paavi tapaa muslimien uskonnollisia johtajia vieraillessaan Jerusalemissa Al Aksan moskeijassa, joka on yksi islamin tärkeimpiä pyhäkköjä.
(MTV3-STT-Reuter-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.