Mainos

Paavi saapui vierailulle Saksaan

Neljä päivää kestävällä matkallaan paavi muun muassa vierailee Kölnin tuomiokirkossa ja johtaa suuren ulkoilmamessun sunnuntaina.

Paavi Benedictus XVI on aloittanut ensimmäisen ulkomaanvierailunsa.

Paavi saapui synnyinmaahansa Saksaan iltapäivällä. Paavin ohjelmaan kuului käynti katolisen nuorison festivaaleilla, jotka järjestetään Kölnissä.

Tuulinen sää aiheutti ongelmia niin paaville itselleen kuin uorisofestivaalin symbolille, lähes nelimetriselle ristille. Kölnin lentokentällä tuuli lennätti pois paavin päähineen, ja paavin jokialuksen kannelle pystytetty puuristi rikkoutui tuulessa.

Puuristi on ollut katolisen nuorison festivaalin tunnus siitä pitäen, kun edesmennyt paavi Johannes Paavali lahjoitti sen ensimmäiselle katolisen nuorison festivaalille Roomassa 1986. Huhtikuussa paaviksi valittu Benedictus XVI on kuusipäiväisen festivaalin kunniavieras.

Paavin vierailu Saksassa kestää neljä päivää. Matkan aikana paavi käy Kölnin tuomiokirkossa ja johtaa suuren ulkoilmamessun sunnuntaina.

Torstaisen jokimatkan aikana paavin aluksen lähellä liikkui runsaasti poliisien partioveneitä ja ilmassa näkyi helikoptereita. Matkareitin varrella olevat sillat oli suljettu yleisöltä, niin ettei paavin alukseen voitu heittää mitään.

Kölnin nuorisofestivaaliin arvioitiin saapuvan yli 400 000 katolista nuorta eri puolilta maailmaa, etenkin Italiasta.

Paavi, entinen saksalainen kardinaali Joseph Ratzinger, laski leikkiä liittopresidentti Horst Köhlerin kanssa, joka oli saapunut ottamaan paavia vastaan Kölnin lentokentälle. Muutoinkin paavi näytti haluavan liennyttää tiedotusvälineissä syntynyttä kuvaansa vakavamielisenä intellektuellina ja teologina.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.