Mainos

Paavi rukoili rauhan puolesta

Paavi Johannes Paavali II rukoili rauhan puolesta jouluyön messun saarnassaan Rooman Pietarinkirkossa. Paavi toivoi rauhan ja ilon koskettavan niin uskovaisia kuin jumalaan uskomattomiakin. Paavi kiinnitti myös huomiota lapsiin kohdistuneeseen väkivaltaan.

Keskiyön messuun kristittyjen suurimmassa kirkossa osallistui yli 10 000 henkeä, ja tilaisuus televisioitiin ympäri maailmaa noin 70 maahan.

Terveydellisistä ongelmista viime vuosina kärsinyt 76-vuotias Paavi suoritti jumalapalveluksen suhteellisen hyväkuntoisena ja voimakkaalla äänellä.

Joulupuheessa muistettiin Afrikan kärsimystä

Paavi Johannes Paavali II muisti joulupäivän perinteisessä puheessaan satojatuhansia Afrikan keskiosan pakolaisia, jotka "eivät voi tuntea joulun iloa". Paavin mukaan Ruandan ja sen naapurimaiden alueella on käynnissä Afrikan "historian julmin inhimillinen tragedia", josta kansainvälinen yhteisö ei välitä. Paavi otti myös huolestuneena esille tilanteen kiristymisen Lähi-idässä, Jeesuksen syntymäseudulla.

Tuhannet ihmiset olivat kokoontuneet sateisessa säässä Pietarinkirkon edustalle kuulemaan Paavin perinteistä "Urbi et Orbi" ("Kaupungille ja Maailmalle") -puhetta. Puheen päätteeksi roomalaiskatolisen kirkon päämies esitti joulutoivotuksen 55 kielellä, myös suomeksi.
(STT-Reuter-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.