Mainos

Paavi puhui laupeudesta Krakovassa

Paavi Johannes Paavali II vetosi tänään Krakovassa katolilaisiin kaikkialla maailmassa kehottaen näitä luottamaan Jumalan laupeuteen ja osoittamaan sääliä kanssaihmisiään kohtaan.

Noin 20 000 ihmistä seurasi katujen varsilla paavin saapumista Krakovan Pyhän Faustinan kirkkoon. Johannes Paavali II saapui eilen nelipäiväiselle vierailulle syntymämaahansa Puolaan. 82-vuotias paavi on nyt yhdeksättä kertaa Puolassa sen jälkeen kun hänet valittiin katolisen kirkon hengelliseksi johtajaksi 1978.

-Kuinka suuresti maailma tänään tarvitseekaan Jumalan laupeutta, paavi sanoi puhuessaan Pyhän Faustinan uuden kirkkorakennuksen vihkiäisseremoniassa.

-Kaikilla mantereilla näyttää nousevan ylös ihmisten kärsimysten syvyyksistä laupeuden rukous, paavi sanoi.

-Missä viha ja kostonhimo hallitsevat, missä sota tuo muassaan kärsimyksiä ja kuolemaa viattomille, siellä tarvitaan laupeutta ihmisten mielten ja sydämien tyynnyttämiseksi, niin että he voivat saada rauhan.

Johannes Paavali oli toisen maailmansodan aikana natsien pakkotyövankina Krakovassa. Puolan kommunistivallan aikana sodan jälkeen hän taas oli pappina Krakovassa. Parkinsonin tautia sairastava paavi näytti Puolassa hyväkuntoisemmalta kuin äskettäisellä kiertomatkallaan Pohjois- ja Etelä-Amerikassa.

Paavi muisteli myös aikaansa natsien pakkotyövankina ja kertoi käyttäneensä silloin puukenkiä, koska nahkakenkiä ei ollut.

-Kukapa olisi uskonut, että silloinen puukengissä kävelijä olisi eräänä päivänä vihkimässä tätä kirkkoa, paavi sanoi.

Ranskan tiedotusvälineissä kerrottiin viime viikolla, että paavi ilmoittaisi Puolassa erostaan ja vetäytyisi Tatran vuoristoon palaamatta enää Roomaan. Johannes Paavali torjui kuitenkin tällaiset arvailut heti Puolaan tultuaan. Ainoakaan paavi ei ole eronnut vapaaehtoisesti tehtävästään seitsemään vuosisataan.

(MTV3-STT-AFP-DPA-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.