Mainos

Paavi julisti kiinalaisia pyhimyksisksi

Paavi Johannes Paavali II on julistanut pyhimyksiksi 120 ihmistä, jotka kuolivat kristillisen uskonsa marttyyreina Kiinassa. Pyhimykseksi julistetuista on suurin osa kiinalaisia, muut Kiinassa toimineita lähetyssaarnaajia.

Kiinan ulkoministeriö esitti heti "äärimmäisen suuttumuksensa" tapahtumasta, kertoi Kiinan virallinen uutistoimisto Xinhua. Kiina on jo aiemmin julistanut, että nyt pyhimyksiksi julistetut olivat rikollisia ja eurooppalaisen imperialismin edustajia.

Kiinan virallisen katolisen kirkon piispa Fu Tieshan puhui Tiananmenin aukiolla pidetyssä juhlassa tänään. Hän sanoi uusia pyhimyksiä "niin sanotuiksi pyhimyksiksi" ja piti heidän julistamistaan loukkauksena ja nöyryytyksenä kiinalaisia katolilaisia kohtaan. Tarkkailijoiden mukaan Kiinan ärtymystä asiassa lisää sekin, että pyhimykseksi julistaminen tapahtui juuri 1. lokakuuta, kommunistisen Kiinan kansallispäivänä.

Kiinan hallituksen hyväksymä katolinen kirkko ilmoittaa katolilaisia olevan Kiinassa neljä miljoonaa. Vatikaanin mukaan Kiinassa on kahdeksan miljoonaa katolilaista, jotka tunnustavat paavin kirkkonsa päämieheksi. He joutuvat harjoittamaan uskontoaan salassa.

(STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.