Mainos

Paavi haudataan tänään

Rooma valmistautuu kuumeisesti Paavi Johannes Paavali II:n hautajaisiin. Tilaisuus alkaa aamupäivällä kello 11 Suomen aikaa.

Paavi Johannes Paavali II haudataan tänään. Pietarinkirkon basilika suljettiin yleisöltä eilen illalla kello 23 Suomen aikaa. Sitä ennen arviolta noin kaksi miljoonaa ihmistä ehti jättää jäähyväisensä paaville, jonka ruumis on ollut yleisön nähtävänä maanantaista lähtien.

Tänä aamuna Pietarinkirkon aukio avattiin kello seitsemältä. Paavin hautajaismessu alkaa Pyhän Pietarin aukiolla kello 11 Suomen aikaa, ja se kestää noin kolme tuntia. Hautajaisiin odotetaan noin kahta miljoonaa ihmistä. Hautajaismessun johtaa saksalaiskardinaali Joseph Ratzinger. Häntä avustavat muut kardinaalit sekä ortodoksisen kirkon patriarkat.

Sadat miljoonat ihmiset seuraavat hautajaisia televisiosta. Hautajaiset välitetään suorana lähetyksenä myös Suomeen.

Keskusta suljetaan liikenteeltä

Hautajaiset käydään tiukkojen turvatoimien varjossa, sillä niihin osallistuu noin 200 arvovierasta ympäri maailmaa.

Vieraiden joukossa ovat muiden muassa Britannian pääministeri Tony Blair, Englannin kruununprinssi Charles, Yhdysvaltain presidentti George W. Bush sekä entiset presidentit Bill Clinton ja George Bush. Suomesta hautajaisiin osallistuvat pääministeri Matti Vanhanen sekä arkkipiispat Leo ja Jukka Paarma. Lisäksi Suomen katolista kirkkoa edustaa isä Tuomo T. Vimpari.

Kaikkiaan kaupungissa on noin neljä miljoonaa pyhiinvaeltajaa. Monet heistä ovat tulleet Puolasta, joka oli myös edesmenneen paavin kotimaa.

Italia on sulkenut ilmatilan Rooman keskustan yläpuolella ja määrännyt alueelle ylimääräisiä joukkoja huolehtimaan turvallisuudesta. Tänään Rooman virastot, koulut ja monet kaupat on suljettu. Myös autoliikenne on kielletty keskustassa, jotta pyhiinvaeltajat pääsisivät hautajaisten ajaksi mahdollisimman lähelle Pietarinkirkkoa.

(MTV3-Reuters-STT)

(Huomenta Suomen uutiset 08.04.2005)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.