Mainos

Paavi Benedictus XVI vierailee Brasiliassa

Paavi otti heti vierailunsa alkajaisiksi kantaa aborttia vastaan. Katolisen kirkon tiukkojen asenteiden vuoksi kirkosta eroaminen on kasvussa Brasiliassa.

Paavi Benedictus XVI on aloittanut vierailunsa Brasiliaan.

Viisi päivää kestävä matka on paavi Benedictuksen ensimmäinen virallinen vierailu Latinalaiseen Amerikkaan, jossa asuu lähes puolet maailman 1,1 miljardista katolisesta.

- Vaikka keskustelut Lähi-idästä, Irakista ja Afrikan kärsimyksistä ovat olleet etusijalla, ei se tarkoita, etten olisi huolissani Latinalaisesta Amerikasta. Rakastan Latinalaista Amerikkaa - se on maailman suurin katolinen maanosa, paavi sanoi puheessaan.

Vierailunsa alla paavi on sanonut, että katolisen kirkon pitäisi pysäyttää kirkosta eroaminen. Myös Brasiliassa katolisten määrä on supistunut merkittävästi kymmenen viime vuoden aikana.

Syynä tähän on katolisen kirkon kielteinen kanta ehkäisyyn, aborttiin ja avioliiton ulkopuoliseen seksiin, mikä on herättänyt kasvavaa epäluuloa Latinalaisen Amerikan katolilaisissa.

Brasilian Sao Paulossa pitämässään puheessaan paavi otti jälleen vahvasti kantaa aborttia vastaan. Hänen mukaansa elämän kunnioittaminen alkaa jo hedelmöittymishetkestä ja päättyy ihmisen luonnolliseen kuolemaan.

(MTV3-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.