Mainos

Paavi Benedictus rukoili Togon puolesta

Paavi toivoi sunnuntaipuheessaan Togon sisäiseen konfliktiin pikaista ratkaisua. Hän rukoili kaikkien Togon sodasta, köyhyydestä ja sairauksista kärsivien puolesta.

Paavi Benedictus XVI tervehti päivällä Pietarinkirkon aukiolle kerääntyneitä kymmeniätuhansia ihmisiä ja siunasi heitä. Kyseessä oli paavin ensimmäinen sunnuntaitervehdys huoneiston ikkunasta hänen valintansa jälkeen.

Paavi puuttui puheessaan tilanteeseen länsiafrikkalaisessa Togossa, jota ovat viime päivinä ravistelleet mellakat kiistanalaisten vaalien jälkeen. Yli 11 000 ihmisen kerrotaan paenneen maasta viimeksi kuluneen viikon sisällä.

Paavi sanoi tuntevansa olevansa lähellä Togon "rakasta kansaa", jota sisäinen konflikti koettelee. Hän rukoili niin Togon asukkaiden kuin kaikkien sodasta, köyhyydestä ja sairauksista kärsivien puolesta.

Benedictus tervehti pääsiäistä viettäviä ortodokseja ja esitti toiveen katolisen ja ortodoksisen kirkon yhtenäisyydestä. Vapunpäivään viitaten hän myös tähdensi, että ihmisarvoa on kunnioitettava työpaikoilla eri puolilla maailmaa.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.