Päävalmentaja Manner kehuu vuolaasti sankaripuolustajaa – "Omistautuminen palkittiin"

Kärppä-luotsi Manner: Tänään tavittiin jääkiekkojumalia 1:16

Kärpät varmisti SM-liigan mestaruuden torstaina, kun se kukisti Tapparan 1-0 kuudennessa finaaliottelussa.

Voittomaalin iski kesken finaalien kokoonpanoon noussut puolustaja Aleksi Mäkelä, joka tulitti ottelun ainoan osuman vain viisi minuuttia ennen päätössummeria. Kärppien päävalmentaja Mikko Manner kehuu mestaruuden ratkaisutta Mäkelää vuolaasti.

– Meidän maalintekijä Aleksi Mäkelä on sellainen ruumiillistuma koko tarinaan. Häneltä leikattiin polvi ja kauden piti olla ohi. Hän vesijuoksi vielä puolitoista viikkoa sitten, Manner kertoo.

Mäkelän kausi näytti jo olevan ohi loukkaantumisen vuoksi, mutta kova työ sekä kuntoutus palkittiin ja puolustaja pääsi vielä kaukaloon, kun Jani Hakanpää loukkaantui kesken finaalisarjan.

– Kun Jani Hakanpää loukkaantui, hänelle aukesi ovi ilman yhtään joukkueharjoitusta ja sitten hän ratkaisee. Omistautuminen palkittiin ja siitä on urheilussa kysymys. Loppuun asti yrittämisestä ja itsensä likoon laittamisesta. Kun on joukkuelajin valinnut, sitä kaikkea pitää tehdä isolla sydämellä sille vieruskaverille. Se on ollut meidän tarina tänä vuonna, Manner hehkuttaa.

Lue myös:

    Uusimmat