Mainos

Päättäjäisyö oli vilkas

Lämmin sää houkutteli koulunsa päättävät nuoret kaupunkien kaduille juhlimaan sankoin joukoin. Poliisilla riitti runsaasti tekemistä.

Koulujen päättymistä juhlittiin varsin vilkkaasti suotuisassa säässä. Sekä Helsingissä, Turussa että Tampereella yö oli poliisin mukaan työntäyteinen.

Helsingissä poliisille kirjautui noin 850 työtehtävää, joista suurin osa koski tappelunnujakoita keskustassa. Vakavilta väkivallanteoilta ja tapaturmilta kuitenkin vältyttiin, vaikka poliisin tietoon tulikin yksi puukotus.

Tampereella kirjattiin noin 150 hälytystä, ja poliisi kävi rauhoittamassa tappeluita ja herättelemässä sammuneita nuoria. Myös Turussa on ollut varsin kiireistä, 95 hälytyksestä suurin osa koski niin ikään tappeluita ja muuta häiriökäyttäytymistä.

Päihdemyrkytykset korostuivat

Lääkkeiden ja päihteiden aiheuttamat myrkytykset korostuivat aiempia vuosia enemmän koulujen päättymispäivänä viime yönä. Kaatumisen ja väkivallan aiheuttamia vammoja oli myös runsaasti, kuten aiempinakin vuosina.

- Koulujen päättymispäivä oli normaalia lauantaita kiireisempi, mutta hieman keskimääräistä koulujen päättymispäivää rauhallisempi, sanoo Helsingin kaupungin pelastuslaitoksen lääkintäyksikön päällikkö.

Tehtävien kokonaismäärä kasvoi normaalista noin 20 prosenttia, kun koulujen päätöspäivä on lisännyt pelastuslaitoksen ambulanssiyksikön tehtävämäärää yleensä 30-40 prosenttia.

Tänä vuonna ensihoitojärjestelmän tehtävien kokonaismäärä oli koulujen päättymispäivänä 119. Kaatumisia hoidettiin 21, myrkytyksiä 20, pahoinpitelyjä 15, sydänperäisiä rintakipuja 12, heikentynyttä yleistilaa 10 ja sydämen rytmihäiriöitä 7 kertaa. Tajuttomia löytyi 7, haavoja hoidettiin 7:lle, hengitysvaikeuksia oli yhdeksällä ja muita tehtäviä oli vielä 9.
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.