Päättäjäispäivän sää: Sadekuurot mahdollisia koko maassa, länteen ukkosia

Sadekuuroja voi tulla koko maassa lauantaina. Poutaisinta on etelärannikolla ja idässä. Lännessä ukkoset ja rakeetkin ovat mahdollisia.

Suomi kuuluu edelleen epävakaiseen matalapaineen alueeseen. Lauantaiaamu on vielä monin paikoin poutainen, mutta sadekuuroja kehittyy päivän aikana.

– Koko maassa kannattaa varautua sadekuuroihin, mutta erityisesti maan länsiosassa ja paikoin maan keskiosassa sadekuuroja tulee runsaasti. Joukossa on myös ukkosia ja rakeita. Idempänä ja etelässä sateet ovat vähäisempiä. Aurinkoakin nähdään monin paikoin. Pohjoisessa tulee hajanaisia, heikkoja sateita, ennustaa MTV Uutisten meteorologi Aleksi Jokela.

Etelärannikolla saatetaan säästyä sadekuuroilta tai niitä tulee vain paikoin. Lämpötilat ovat maan etelä- ja keskiosassa 15-20 asteessa, pohjoisessa kymmenen asteen molemmin puolin sateesta riippuen.

Sadekuurot heikkenevät maan etelä- ja keskiosassa lauantai-iltaa kohden ja kuuroherkkä alue siirtyy kohti pohjoista.

Sunnuntaina maan etelä- ja keskiosassa on enimmäkseen poutaa ja pilvisyys on vaihtelevaa. Pohjoisessa tulee yhä paikoin sateita. Lämpötilat ovat lauantain lukemissa.

Seuraavalla viikolla sään ennustetaan lämpenevän.

Missä sataa? Viikonlopun paikkakuntakohtaiset ennusteet ja sadetutka MTV:n sääsivustolla.

Katso viikonlopun alueelliset ennusteet:






Uusimmat