Mainos

Päätös Zairen rauhanturvajoukoista viimeistään huomenna

YK:n turvallisuusneuvoston odotetaan valtuuttavan Zaireen lähetettävät monikansalliset rauhanturvajoukot huomiseen mennessä. Kanada on kutsunut Zairen-operaatiosta kiinnostuneet maat koolle New Yorkiin tänään.

Pääministeri John Major sanoi eilen, että Iso-Britannia on valmis lähettämään joukkoja avustamaan Zairen pakolaisia. Hankkeen kaikista yksityiskohdista ei ole vielä päätetty. Julkisuudessa on esiintynyt tieto, jonka mukaan Iso-Britannia lähettäisi alueelle 3000 sotilasta.

Myös Valkoinen talo ilmoitti keskiviikkona, että presidentti Bill Clinton on periaatteessa suostunut lähettämään amerikkalaisia joukkoja Zaireen.

Ranska on puolestaan valmis lähettämään 600 laskuvarjosotilasta Zaireen vuorokauden kuluessa, ja päivää myöhemmin toiset 600. Ranska odottaa YK:n hyväksymistä monikansallisten avustusjoukkojen lähettämiselle. Armeijan edustajat kertoivat Ranskan valmiudesta keskiviikkona.

Kumpikin Zaireen lähdössä oleva yksikkö on aikaisemmin toiminut Afrikassa. Ruanda ja Ruandan tukemat tutsit ovat vastustaneet ranskalaisten sotilaiden osallistumista avustushankkeeseen.
(STT)

Huom! Uusi StreamWorks ohjelma valitsee nopeuden automaattisesti internetyhteytesi mukaan.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.