Mainos

Päätös toimeentulotuesta viipyy kesällä jopa kaksi viikkoa

Toimeentulotuen hakijoilta kysytään kärsivällisyyttä, sillä tarvitsijoita on jonossa entistä enemmän. Lomakauden vaikutus käsittelyaikoihin vaihtelee huomattavasti paikkakunnittain.

Suurista kaupungeista esimerkiksi Tampere ei ole palkannut hakemusten käsittelyyn lomasijaisia, vaikka tukea anoo aiempaa useampi. Uusien hakemusten käsittely kestää noin kaksi viikkoa. Lain mukaan päätös pitäisi tehdä seitsemässä arkipäivässä.

- Ruuhkaa on saatu jonkin verran purettua tekemällä ylitöitä, sanoo johtavan sosiaalityöntekijän varahenkilö Riikka Kimpanpää.

Sumaa on kertynyt myös Turun sosiaalitoimessa, vaikka töissä on myös kesäsijaisia. Käsittelyajat vaihtelevat kahdeksasta kolmeentoista arkipäivään.

- Yritämme mahdollisuuksien mukaan tehdä pitkiä päätöksiä, ainakin kolmeksi kuukaudeksi kerrallaan, sanoo vs. toimistopäällikkö Ritva-Liisa Riitakorpi.

Helsingissä ei vielä huolta

Espoossa tilanne on hieman valoisampi. Päätös syntyy keskimäärin kuudessa päivässä.

- Vastaanottoaikoja on kesällä vähennetty, jotta hakemukset ehditään käsitellä ajoissa. Palveluneuvonta on kuitenkin auki joka arkipäivä, kertoo aikuisten sosiaalipalvelujen päällikkö Marja Dahl.

Helsingissä suurin osa hakemuksista on pystytty hoitamaan kohtalaisen nopeasti. Viimeisin tieto on toukokuulta, jolloin keskiarvo oli neljä päivää.

- Käsittelyajat tulevat kesällä pitenemään, mutta tässä vaiheessa tilanne ei vielä ole huolestuttava, arvioi Helsingin eteläisen sosiaaliaseman päällikkö Kerttu Nurmi.

Oulussa jono lyheni

Vantaalla hakemus käsitellään noin viidessä päivässä. Etuuskäsittelyyn on palkattu sijaisia ja töitä on järjestelty niin, ettei ruuhkaa syntyisi.

- Yleensä käsittelyajat eivät ole meillä kesäisin juuri pidentyneet, toteaa sosiaalityön esimies Hanna Kivelä.

Oulussa tukihakemuksen käsittely vie keskimäärin yhdeksän päivää. Palvelupäällikkö Raimo Ojanlatvan mukaan aika on itse asiassa lyhentynyt alkuvuodesta. Lama on vielä armahtanut Oulua sen verran, ettei hakijoiden määrä ole merkittävästi kasvanut.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.