Mainos

Päätös Sabiran palauttamisesta Suomeen siirtyi jälleen

Algerian hovioikeus siirsi tänään jälleen päätöstään siitä, palautetaanko algerialaisen isänsä kaappaama Sabira Suomeen äidilleen. Kolmas ja ratkaiseva käsittely asiasta oli määrä pitää juuri tänään, mutta jutun tuomari ei saapunut paikalle. Aiemmin käsittelyä on siirretty kaksi kertaa oikeudessa olevan juttupaljouden takia.

Jutun suomalaisen asiainhoitajan Carl-Erik Smedslundin mukaan syynä siirtämiselle oli mahdollisesti tuomarin sairastuminen. Seuraavan kerran huoltajuusasia on esillä viikon kuluttua eli 22. heinäkuuta. -Siirrettynäkin edistyminen on alkulähtökohtiin nähden nopeata, Smedslund muistuttaa. Hovioikeusprosessin pitäisi hänen mukaansa normaalisti kestää muutaman kuukauden verran.

Alioikeus päätti jo viime joulukuussa tytön palauttamisesta takaisin äidilleen, mutta isän tekemän valituksen takia päätös ei ole saanut lainvoimaa. Valitusta on nyt käsitelty kaksi kertaa, mutta kolmatta käsittelyä on siirretty heinäkuun alusta alkaen.

Oikeusprosessi Sabiran palauttamisesta on jatkunut noin 15 kuukautta. Sabiran isä kaappasi tyttärensä Suomesta vuonna 1996 huoltajuuskiistan takia. Hän kärsii teosta parhaillaan kolmen vuoden vankeusrangaistusta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.