Mainos

Päätös elintarvikeviraston sijoittamispaikasta siirtynee taas

EU:n puheenjohtajamaan Ruotsin pääministeri Göran Persson arvioi, että unionin elintarvikeviraston sijainnista tuskin syntyy päätöstä ensi viikolla Göteborgissa pidettävässä unionin huippukokouksessa. -Emme ota asiaa esille, mikäli siitä ei vallitse yksimielisyyttä, Persson sanoi Brysselissä.

Persson kommentoi asiaa tänään tavattuaan pääkaupunkikierroksella Belgian pääministerin Guy Verhofstadtin. Viraston isännyyttä tavoittelevat virallisesti Helsinki, Barcelona, Lille ja Parma. Perssonin mukaan tilanne olisi toinen, jos sijoituspaikasta olisi olemassa yhteinen näkemys valtiojohtajien kesken . -Ilman konsensusta me jätämme asian tälle miehelle, Persson sanoi viitaten vierellään seisseeseen Guy Verhofstadiin.

Belgiasta tulee Ruotsin jälkeen seuraava EU:n puheenjohtajamaa heinäkuun alussa. Verhofstadtilta kysyttiin samassa tiedotustilaisuudessa, olisiko Bryssel kiinnostunut EU:n elintarvikkeiden turvallisuudesta vastaavasta virastosta. Verhofstadt huomautti, että kaupunki ei ole virallinen ehdokas. -Mutta jos asiasta ei päästä yksimielisyyteen, Bryssel on aina valmis, Verhofstadt totesi.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.