Mainos

Paatero vaatii entisen NHL-kiekkoilijan huumetutkinnasta selvitystä

Poliisiylijohto vaatii selvitystä Tampereen poliisin toiminnasta huumejutussa, jossa epäiltynä oli myös jääkiekkoilija Ville Nieminen.

Nelosen uutiset kertoi eilen, että poliisi salasi NHL-kiekkoilijan osuutta huumerikostutkinnassa kolme vuotta sitten. Niemisen osuus ei johtanut syytteeseen, mutta poliisi ei tehnyt ministeriön ohjeiden mukaan kirjallista päätöstä tutkinnan lopettamisesta.

Poliisiylijohtaja Mikko Paatero kertoo jo keskustelleensa asiasta Tampereen huumepoliisin päällikön Jari Luodon kanssa.

- Tämän hetkisen tiedon mukaan näyttää siltä, että tämä ei ole kovin dramaattista. Tiettyjä asioita on saattanut jäädä tekemättä, kuten tutkinnan lopettamispäätös. Minun tiedossani ei ole, että tässä olisi kyse tahallisesta pimittämisestä, poliisiylijohtaja Mikko Paatero toteaa MTV:n uutisille.

Tampereen huumepoliisi kuulusteli Niemistä kesäkuussa 2006 epäiltynä huumekaupan rahoittamisesta. Huumerikoksesta epäilty tamperelaismies sai tuolloin NHL:ssä San Josen riveissä pelanneelta Ville Niemiseltä 20 000 euron rahansiirron.

Tutkinnanjohtaja Hannu Kallioniemen mukaan kiekkoilijan toiminta ei liittynyt törkeään huumausainerikokseen ja Niemisen osuus julistettiin kokonaan salaiseksi.

- Minulla ei ole tietoa siitä, onko Nieminen saanut erityiskohtelua. Toivottavasti ei ole saanut, Paatero sanoo.

Ville Niemisen kuulustelupaperit julkisiksi

Tutkinnanjohtaja Hannu Kallioniemi kertoo, että asian julkisuudesta on tänään tehty uusi harkinta ja salaus on purettu. Kallioniemen mukaan päätöksestä on kerrottu myös Ville Niemiselle.

- Hän on ollut minuun yhteydessä ja pyytänyt tätä aineistoa, koska hän joutuu tekemään työantajalleen selvityksen asiasta, Kalliomäki kertoo MTV:n haastattelussa.

Tutkinnanjohtaja käytti kolme vuotta sitten lain suomaa mahdollisuutta salata tietoja vedoten julkisuuteen, joka olisi voinut olla Niemisen kannalta kohtuutonta.

- Olen sitä mieltä, että tällaista harkintaa tulee käyttää erittäin tarkasti, Paatero sanoo.

Paatero on vaatinut selvitystä Pirkanmaan poliisin toiminnasta parin viikon sisällä.

Katso Johanna Tuurin juttu

Tutkinnanjohtaja Hannu Kallioniemen haastattelu.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.