Mainos

Paatero: Unohdus ehkä syynä Pudasjärven vahingonlaukaukseen

Pudasjärven vahingonlaukaus johtui tiettävästi unohduksesta. Poliisiylijohtaja Mikko Paateron saamien tietojen mukaan poliisit harjoittelivat aseenkäyttöä ensin ilman panoksia. Tämän jälkeen poliisit saattoivat aseensa toimintakuntoon.

- Ampuja ei mitä ilmeisimmin muistanut tätä, kun harjoitus jatkui, Paatero kertoo STT:lle.

Ohjattu harjoittelu tapahtui Paateron mukaan poliisilaitoksen kellarissa. Harjoitus jatkui myöhemmin yöllä rakennuksen muissa tiloissa.

Harjoitukseen osallistui tiettävästi neljä henkilöä.

Poliisimiehen ampuma harhalaukaus osui poliisivankilan vartijaan, joka kuoli saamiinsa vammoihin. Laukauksen ampunutta poliisia ei ole pystytty vielä kuuleman.

Tapaus näyttää puhtaalta vahingolta

Harhalaukaus ei näillä näkymin muuta poliisin aseharjoitteluun liittyvää ohjeistusta, sanoo Paatero. Ensitietojen mukaan tähän ei ole tarvetta.

- Poliisin aseenkäsittely on hyvin ohjeistettua. Tapaus näyttää puhtaalta vahingolta, Paatero arvioi.

Aseen käyttöä harjoitellaan, jos työtehtävät antavat siihen mahdollisuuden. Paateron mukaan sillä ei ole merkitystä, onko työvuoro yö- vai päiväaikaan. Kyse on omatoimisesta harjoittelusta, jota kukin poliisilaitos ohjaa itsenäisesti.

Edellinen kuolemaan johtanut vahingonlaukaus sattui poliisissa vuonna 1995. Silloin poliisi kuoli, kun poliisikoulun harjoittelutilanteessa sattui vahinko.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.