Mainos

Paatero tyrmää krp:n jengisotaväitteet: Ei realismia tällä hetkellä

Keskusrikospoliisi (krp) ja poliisiylijohtaja Mikko Paatero ovat eri linjoilla liivijengien sota-asiassa.

Ylen Poliisi-tv kertoi taannoin, että keskusrikospoliisin mielestä rikollisten moottoripyöräjengien välillä saatetaan pian nähdä välienselvittelyjä. Paatero on eri mieltä.

– Mitään konkreettista uhkakuvaa tällaisesta ei ole, se ei ole Suomessa tällä hetkellä realismia. Uhkakuvat jengisodista ovat lähinnä ulkomailla, mutta pitää toki muistaa, että mahdollisuus siihen (jengisotiin) on kuitenkin olemassa Suomessa, Paatero kertoo MTV3 Uutisille.

Helvetin enkelit ja Bandidos ovat sotajalalla esimerkiksi Saksassa ja Tanskassa. Keskusrikospoliisin mukaan Helvetin enkelit on alkanut vahvistaa rivejään väkivaltaisten yhteenottojen varalta Suomessa.

Myös Helsingin poliisin paljastavan rikostorjuntayksikön päällikön, rikosylikomisario Jari Aarnion mielestä uhkakuvaa jengisodista ei ole.

– Meille on aika vierasta ajatella, että yhtäkkiä täällä syttyisi jokin jengisota ja me emme tietäisi siitä täällä Helsingissä, Aarnio toteaa.

Paatero tietoinen huonoista väleistä

MTV3 Uutisten 45 minuuttia -ohjelma kertoi eilen, että kaksi merkittävintä vakavan rikollisuuden torjuntayksikköä, keskusrikospoliisi ja Helsingin poliisilaitos, ovat poikkeuksellisen kovissa riidoissa. Joidenkin keskusrikospoliisin ja Helsingin poliisin rikostutkijoiden keskinäiset välit ovat äärimmäisen tulehtuneet. Sekä krp:n että Helsingin laitoksen johto ovat asiasta tietoisia.

Tulehtuneet välit ovat yhä perua taannoin Helsingin huumepoliiseihin kohdistuneesta rikostutkinnasta ja sitä seuranneista oikeudenkäynneistä. Paatero myöntää, että välit ovat olleet tulehtuneet huumepoliisitapauksen jäljiltä, mutta hänen mukaansa asioista olisi sovittu.

– Olemme tavanneet kummankin puolen edustajia ja yhteisymmärryksessä sopineet asiasta. Ne ovat vanhoja juttuja, eikä se näy arkipäivän työssä. Pyrimme edelleenkin kehittämään keskusrikospoliisin ja Helsingin poliisin välistä yhteistyötä, Paatero toteaa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.