Mainos

Paatero: Tanskan asehyökkäyksillä ei yhteyttä Suomeen

Suomen poliisi ilmoitti nostaneensa valmiuttaan Tanskan ampumavälikohtausten vuoksi. Poliisiylijohtaja Mikko Paatero kertoo MTV Uutisille, että tilanne on nyt vakiintunut.

– Valmiuksia on nostettu heti yöstä alkaen. Tanskan poliisi on ilmoittanut ampuneensa epäillyn, ja tilanne on tietyillä tavoin vakiintunut. Myöhemmin varmaan tiedetään toivottavasti lisää taustoista. Valmiuksia on kuitenkin nostettu, kuten tämän tyyppisissä tapauksissa aina tehdään.

Paatero ei lähtenyt erittelemään, mitä valmiuksien nostaminen käytännössä tarkoittaa.

– En mene yksityiskohtiin, mutta koska näitä asioita on Tanskassa tapahtunut synagogien ympärillä, niin varmasti tän tyyppistä joka tapauksessa.

– Mitään suoralaista yhteyttä Suomeen ei tietenkään ole, eikä sellaista varmastikaan tule myöhemminkään ilmi. Mutta me tiedetään kansainvälisistäkin ympyröistä, että aina on iskujen jäljitelmien tai kopiointien mahdollisuus otettava poliisitoiminnassa huomioon.

Paateron mukaan piirteitä iskujen jäljittelemisestä ei ole olemassa.

– Mutta jos puhutaan tietyntyyppisistä ihmisistä, jotka voivat olla kiinnostuneita tämäntyyppisestä toiminnasta, sellaiseen pitää aina varautua.

Suomen poliisi ilmoitti myös voivansa antaa Tanskalle virka-apua. Paatero totesi, että tilanne näyttäisi olevan tämän osalta ohi.

– Jos tekijä olisi ollut tietämättömissä, Tanska olisi voinut pyytää apua muilta mailta, mutta tilanne on tässä suhteessa ohi.

 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.