Mainos

Paatero: Supon työpaikkakiusaamisessa kyse yksittäistapauksista

Poliisiylijohtaja Mikko Paateron mukaan Suojelupoliisissa ei löydy merkkejä järjestelmällisestä kiusaamisesta muutamia yksittäistapauksia lukuun ottamatta. Selvityksen mukaan suojelupoliisin työilmapiirissä ei ole havaittu tällä hetkellä olevan laajempia ongelmia, sanoo Paatero lähettämässään tiedotteessa.

Selvitys käynnistettiin, kun kenttävalvontayksikön päällikkö Paavo Selin ja ylitarkastaja Matti Mikkola olivat esittäneet julkisuudessa väitteitä kiusaamisesta aiemmin tänä vuonna.

- Selvitys on vielä kesken, mutta uskon, että esimerkiksi Selinin tapauksessa ollaan pääsemässä hyvään lopputulokseen. Selin ja talon johto ovat keskustelleet keskenään käsittääkseni varsin rakentavassa hengessä, Paatero sanoo.

Suomen Kuvalehti kertoi Suojelupoliisin ylitarkastaja Mikkolasta, jonka mukaan kiusaaminen on ollut laajaa. Hän kertoo joutuneensa kiusaamisen kohteeksi 16 vuoden ajan useiden muiden työntekijöiden lisäksi. Mikkolan jälkeen julkisuudessa kiusaamisesta kertoi myös Selin, joka syytti Supon johtoa mustamaalaamisesta ja kiusaamisesta.

Paateron mukaan tilannetta parannetaan keskusteluilla Suojelupoliisin sisällä.

- Tavoitteemme on saada negatiivinen keskustelu loppumaan. Sen lisäksi tavoitteena on myös löytää ratkaisu näihin yksittäisiin tapauksiin. Olemme asettaneet aikataulun, että kaikki saadaan järjestykseen tammikuun alussa.

Poliisihallituksen selvitys ja kannanotot tilanteesta valmistuvat tammikuun puolivälissä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.