Paatero: Ravintoloihin aiemmin ja ovet aiemmin kiinni

Poliisi kannattaa ehdotettua ravintoloiden aukioloaikojen lyhentämistä nykyisestä aamuneljästä, sanoo poliisiylijohtaja Mikko Paatero. Aukioloaikaa voisi hänen mielestään lyhentää kahdella tunnilla.

– Poliisilla on erittäin vaikea saada siihen aikaan väkeä töihin. Kello neljä on myös väkivalta- ja häiriöpiikki, MTV3:n Huomenta Suomessa vieraillut poliisiylijohtaja kertoo.

Hän kehottaa menemään ravintoloihin aiemmin.

Poliisin tuen saa myös rattijuopumuksen rajan alentaminen. Paateron mukaan raja voisi laskea 0,2 promilleen. Se olisi hänen mukaansa selvä signaali yhteiskunnalta siitä, etteivät alkoholi ja ajaminen kuulu yhteen.

Poliisille tulisi kuitenkin antaa oikeus välittömään sakottamiseen lievissä rattijuopumuksissa.

– Järjestelmää pitää muuttaa niin, että poliisi pystyy heti tien päällä hoitamaan tällaiset tapaukset loppuun saakka.

Alueet eriarvoistuvat poliisipalvelujen osalta

Alueet tulevat eriarvoistumaan sen osalta, onko niissä saatavilla poliisia paikalle, Paatero sanoo.

– Uskon, että eriarvoistuminen eri alueiden välillä tulee kasvamaan jatkossa.

Jo nyt poliisilla ei ole aina lähettää partiota heti paikalle hälytykseen, Paatero kertoo. Viime vuonna tällaisia hälytyksiä oli peräti 100 000 eli noin kymmenen prosenttia hälytyksistä.

– Ainakin jonkun aikaa on tultava toimeen omillaan, hän kuvaa tilanteita.

Myös rikosten selvitysprosentit ovat hänen mukaansa kääntyneet laskuun resurssien puutteessa. Samaan aikaan järjestäytynyt rikollisuus tekee todella tuloaan Suomeen.

Poliisin toimipisteet tulevat vähentymään haja-asutusalueilta. Tämä ei kuitenkaan ole suurin ongelma, sillä Paateron mukaan nykyiset poliisiautot varustetaan sellaisiksi, että niistä pystytään tekemään lähes kaikki poliisitehtävät.

(MTV3)

Katso poliisiylijohtaja Mikko Paatero haastattelu: (Huomenta Suomi 27.2.2012)

Lue myös:

    Uusimmat