Mainos

Paatero: Poliisin tietovuotaja on itse rikollinen

Poliisiylijohtaja Mikko Paatero tuomitsee jyrkästi poliisista lähtöisin olevat tietovuodot. Paatero otti kantaa asiaan Ylen A-Stream-ohjelmassa perjantai-iltana.

Tietovuodot ovat nousseet esiin Helsingin huumepoliisin hyllytetyn päällikön Jari Aarnion rikosepäilyjen yhteydessä. Helsingin Sanomat kertoi viikko sitten, että Aarniolla olisi hyvin läheiset välit erään rikollisjärjestön johtajan kanssa.

– Missään tapauksessa tällaista tietoa ei olisi pitänyt julkaista, koska tämä henkilö on hengenvaarassa nyt, Paatero sanoi A-Streamissa.

Paateron mukaan tietovuotajat ovat itse rikollisia, joiden ei kuulu olla poliisin palveluksessa.

– Jokainen salassa pidettävän tiedon vuotaja syyllistyy tahalliseen rikokseen. Sellaisia henkilöitä tämä organisaatio ei kaipaa.

Sekä Paatero että sisäministeri Päivi Räsänen (kd) sanovat, ettei salaisen tiedon vuotamisella ole mitään tekemistä sananvapauden kanssa.

– Kyllä olen huolestunut nyt, että jos poliisi vuotaa tietoja, jotka ovat salassa pidettäviä ja luottamuksellisia, niin silloin poliisi ei toimi oikein, Räsänen sanoi Ylen ohjelmassa.

Jo aiemmin tällä viikolla kansanedustaja ja entinen poliisi Kari Tolvanen (kok) piti tietovuotoa vaarallisena.

– Mulle on tullut tänään viimeksi siviilimaailmasta tietoa, että hän on todellisessa vaarassa. Ja olen sen tiedon välittänyt poliisille, hän sanoi keskiviikkona MTV:n 45-minuuttia-ohjelmassa.

Tolvasen mukaan rikollispomo on nyt leimattu poliisin vinkkimieheksi, vaikkei hän välttämättä olisikaan sellainen.

– Tässä näillä poliiseilla, jotka vuosivat näitä tietoja, oli varmaankin tarkoituksena vahingoittaa Aarniota ja huumepoliisia, Tolvanen arvioi.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.