Paatero: Poliisin on laskettava omia tavoitteitaan

Poliisiylijohtaja Mikko Paateron mukaan poliisi ei pysty vastamaan tämänhetkisillä resursseilla yhteiskunnan kasvaviin vaatimuksiin.

Paatero kirjoittaa blogissaan, että poliisilla on tulevan neljän vuoden aikana kaksi suurta haastetta: järjestäytynyt rikollisuus sekä tasapainoilu keskusta-alueilla lisääntyvien ja harvaan asutuilla alueilla vähenevien tehtävien suhteen.

- Kaikille kansalaisille olisi pystyttävä tarjoamaan riittävä turvallisuuden tunne, joka perustuu poliisin todelliseen mahdollisuuteen hoitaa tehtäväänsä, Paatero kirjoittaa.

Samaan aikaan kuitenkin poliisien määrää ollaan vähentämässä lähivuosina, muistuttaa Paatero.

- Rahoitus seuraaville vuosille on mitoitettu siten, että tuottavuusohjelman ja rahoituskehysten mukaisesti poliisivoimista vähennetään noin 900 henkilöä vuoden 2010 tasosta vuoteen 2015 mennessä.

Paatero valittelee sitä, että yhteiskunnan vaatimukset poliisia kohtaan kasvavat samaan aikaan kuin poliisien resursseja leikataan.

- Halutaan parempaa näkyvyyttä harva-alueella, parempaa tulosta järjestäytyneen rikollisuuden torjunnassa, erityisesti talousrikostutkinnassa, ihmiskaupassa, viharikosten selvittelyssä, verkkorikollisuuden alueella ja liikennevalvonnassa.

Paateron mukaan vaatimukset ovat oikeutettuja, mutta kaukaisia käytännössä.

- Olemassa olevien linjausten perusteella poliisin on laskettava omia tavoitteitaan, ainakin lyhyellä tähtäimellä.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat