Mainos

Paatero: Epäiltyjen rekisteri käydään tarkasti läpi

Koko epäiltyjen rekisteri käydään läpi nimi nimeltä, lupaa poliisiylijohtaja Mikko Paatero.

Hänen mukaansa rekisterin perkaamiseen osoitetaan päätoiminen työntekijä.  

Apulaisvaltakunnansyyttäjä Jorma Kalske katsoi alkuviikosta, että epäiltyjen rekisterissä on merkintöjä, joita ei voi pitää lainmukaisina. Kalskeen mukaan rekisteriin on voinut päätyä ihmisiä liian löyhästi.  
Kolme ihmistä sai virkarikossyytteet, koska heidän epäillään laiminlyöneen rekisterin valvonnan. Epäillyt kiistävät.  

Valtakunnansyyttäjänvirasto kertoi tuolloin myös, että rekisterissä olisi yli 180 000 nimeä, mutta Paateron mukaan oikea suuruusluokka on noin 40 000. Asiasta uutisoi eilen Ylen MOT-ohjelma. Paateron mukaan eri rekisterissä olevat rahanpesukeskuksen luvut laskettiin virheellisesti kuuluvaksi epäiltyjen rekisteriin.  

– Lukuja on ilman muuta tulkittu väärin, Paatero sanoo STT:lle.  
Valtakunnansyyttäjänviraston mukaan luvut otettiin poliisin antamasta raportista ja poliisilta oli pyydetty nimenomaan pelkästään epäiltyjen rekisterin tietoja.   

– Esitutkinnassa ei ole laskettu itse mitään, vaan lukumäärätiedot on saatu Poliisihallitukselta, kertoo valtionsyyttäjä Jarmo Hirvonen.  
Paateron mukaan valtakunnansyyttäjänvirastolle lähetetyissä papereissa on ollut erikseen myös pelkät epäiltyjen rekisterin luvut.  

Valtionsyyttäjä Hirvonen painottaa, ettei eprin nimien kokonaismäärä ei ole ollut syyteharkinnassa olennainen tieto. Hän katsoo käynnissä olevan keskustelun kuvastavan rekisteriin liittyvän tilannekuvan epäselvyyttä poliisihallinnossa.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.